, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Eπιστήμονες ανακάλυψαν τη χειρότερη και την καλύτερη ώρα της ημέρας!

Μια κάπως καταθλιπτική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο “PLOS Digital Health Journal”, αποκάλυψε ότι οι 5 π.μ. είναι επισήμως η χειρότερη ώρα της ημέρας, με βάση τη διάθεση, το κιρκάδιο ρολόι και άλλους παράγοντες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Dartmouth Health ανακάλυψαν ότι σε αυτό το «σατανικό» εξήνταλεπτο οι άνθρωποι ανέφεραν τη χειρότερη διάθεσή τους, ανεξάρτητα από το τι ώρα ξύπνησαν. Αντίθετα, στις 5 το απόγευμα η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι στην πιο ευδιάθετη κατάσταση, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Η διάθεση έχει κυκλικό χαρακτήρα με χαμηλότερο σημείο νωρίς το πρωί και υψηλότερο το απόγευμα, ανεξάρτητα από τη στέρηση ύπνου», εξήγησε ο Benjamin Shapiro, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και ψυχίατρος στο Dartmouth Health.

Ο κ. Shapiro και η ομάδα του κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας βιομετρικά δεδομένα από 2.602 ασκούμενους γιατρούς κατά τη διάρκεια δύο ετών, οι οποίοι φορούσαν ένα βραχιολάκι καταγραφής.

Χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα της φορητής συσκευής καταγραφής της υγείας για να μετρήσουν τον συνεχή καρδιακό ρυθμό, τον αριθμό βημάτων, τα δεδομένα ύπνου και τις ημερήσιες βαθμολογίες διάθεσης που ανέφεραν οι συμμετέχοντες.

«Ανακαλύψαμε ότι η διάθεση ακολουθεί έναν ρυθμό που συνδέεται με το εσωτερικό ρολόι του σώματος και η επιρροή του ρολογιού αυξάνεται καθώς κάποιος μένει ξύπνιος περισσότερο», δήλωσε Danny Forger, ένας εκ των ερευνητών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.