fbpx

, Παρασκευή
26 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Έργα τέχνης φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+Video)

Από μαθητές «πλημμύρισε» από το πρωί το περίπτερο 16 της ΔΕΘ στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Τα βλέμματα «κλέβουν» οι κατασκευές και τα έργα τέχνης που είναι φτιαγμένα από πλαστικό, αλουμίνιο και χαρτί. Τους μαθητές και τις μαθήτριες υποδέχεται στην είσοδο του περιπτέρου μια μασκότ – μπαταρία που τους ενημερώνει για θέματα του περιβάλλοντος.
Το 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης είναι ένας σημαντικός θεσμός του δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.
Στη φετινή 8η διοργάνωση φιλοξενούνται περισσότεροι από 25 εκθέτες, εταιρείες και συστήματα ανακύκλωσης που ενημερώνουν το κοινό για τις διαδικασίες της ανακύκλωσης, καθώς και 20 σχολεία τα οποία εκθέτουν δημιουργίες που κατασκεύασαν μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Παράλληλα, στο stage του περιπτέρου πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις ενώ τα παιδιά αναχωρούν από το χώρο εφοδιασμένα με σακούλες ανακύκλωσης ώστε να συνεχίσουν το έργο της προστασίας του περιβάλλοντος στο σπίτι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.