, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Ευρυδίκη: Το τελευταίο… ραντεβού πριν από την εξαφάνισή της

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης Ευρυδίκης στην περιοχή της λίμνης Κρεμαστών στην Ευρυτανία, δώδεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Οι Αρχές έχουν αρχίσει να στρέφουν και σε άλλα σημεία την προσοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί τηλεφώνησε στη δικηγόρο της μέσα από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της, λέγοντάς της ότι ο άνδρας της την κακοποιούσε για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Τελευταία φορά που της είχε επιτεθεί ήταν όταν εργαζόταν στο ιατρείο όπου απασχολούταν ως
βοηθός μικροβιολόγου. Τότε η 48χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό της, όμως επειδή ύστερα από λίγο λιποθύμησε αποφασίστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η Ευρυδίκη, που αγνοείται εδώ και δώδεκα ημέρες, όπως λένε στην «Political» πηγές από την περιοχή, αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα στον γάμο της και αναζητούσε συμβουλές για να προχωρήσει
στο διαζύγιο. Την ημέρα που η 48χρονη εξαφανίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε δει τον σύζυγό της, ο οποίος πήγε στην κατοικία της, παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί.

Τότε η Ευρυδίκη κάλεσε στο αστυνομικό τμήμα, όμως, δεν προχώρησε τις διαδικασίες και δεν έκανε τελικά μήνυση σε βάρος του, μιας και θεώρησε ότι ο σύζυγός της θα σεβόταν την απόφαση του
δικαστηρίου και θα έμενε μακριά της.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, λίγο πριν εξαφανιστεί την κάλεσε, ενημερώνοντάς την ότι θα πήγαινε λογιστή της αλλά και σε γιατρούς για κάποιες εξετάσεις. Σε εκείνο το τηλεφώνημα προς τη δικηγόρο
της η Ευρυδίκη ήταν αρκετά αναστατωμένη, καθώς ο σύζυγός της είχε εισβάλει στο σπίτι της. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή η συνήγορός της κάλεσε την ΕΛΑΣ, όμως, όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της, εκείνη τους έδιωξε ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγός της είχε φύγει.

Ανοιχτή η εγκληματική ενέργεια

Στις έρευνες, εκτός από το Λιμενικό που την αναζητεί στη λίμνη της περιοχής, μπήκε πλέον και το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, αφού παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας είχε εντοπιστεί κλειδωμένο και στη θέση του συνοδηγού υπήρχε το κινητό της τηλέφωνο και μια ιδιόχειρη επιστολή στην οποία η 48χρονη φέρεται να αναφέρει την πρόθεσή της να εξαφανιστεί.

Όπως έγραφε η «Political» από την περασμένη εβδομάδα στο έργο της αναζήτησης συνέδραμε υποβρύχιο drone του ΟΦΚΑΘ εθελοντικής διασωστικής ομάδας που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. Το μηχάνημα κατήλθε στον βυθό της λίμνης σε βάθος δεκάδων μέτρων, ακολουθώντας το στίγμα που είχε δώσει το σόναρ του Ερυθρού Σταυρού και τα σημεία που υπέδειξαν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ωστόσο δεν εντόπισε ίχνη της αγνοούμενης.

Πλέον οι Αρχές επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στα παράκτια τμήματα της λίμνης, περιμετρικά της γέφυρας Τατάρνας, όπου μέλη της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας ερευνούν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή
για τον εντοπισμό της γυναίκας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL