, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Fake news με τους S-300 για να «περάσει» τους S-400

Σε δεύτερη φύση έχει αναγάγει την προπαγάνδα η Άγκυρα, που εμμένει στα fake news για δήθεν παρενόχληση των μαχητικών της από τους ελληνικούς S-300 και τώρα επιχειρεί να εμπλέξει και τους νατοϊκούς συμμάχους στις ανήθικες πρακτικές της.

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παίξει όλα τα χαρτιά της, ώστε να εξασφαλίσει την προμήθεια νέων μαχητικών, και προκειμένου να το πετύχει, ρισκάρει να χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στο ΝΑΤΟ. Αυτό θα είναι το επακόλουθο αν το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάνει πράξη την «απειλή» ότι θα στείλει σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας στοιχεία και ίχνη από τα ραντάρ των αεροσκαφών που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν πως στις 23 Αυγούστου «εγκλωβίστηκαν» από τα ραντάρ εντοπισμού και καθοδήγησης πυραύλων του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος.

Οι συνεργάτες του Ακάρ ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι διαθέτουν στοιχεία που δείχνουν ότι από την αρχή της χρονιάς η Ελλάδα παραβίασε 258 φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο και παρενόχλησε 158 φορές τα τουρκικά μαχητικά.

Έωλα επιχειρήματα

Η Αθήνα δεν φοβάται τις τουρκικές απειλές, ενώ όπως επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματούχοι, αν η Άγκυρα δώσει στοιχεία στο ΝΑΤΟ, «θα πυροβολήσει τα πόδια της». Και αυτό διότι τα πραγματικά δεδομένα από τον ακήρυχτο «πόλεμο» στο Αιγαίο «καίνε» την Τουρκία. Σύμφωνα λοιπόν με το ΓΕΕΘΑ, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο, τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει 4.734 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο και πραγματοποίησαν 138 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η Άγκυρα απογείωσε 1.385 μαχητικά και Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη για να προβάλει τις παράνομες διεκδικήσεις της, ενώ 114 από τους τουρκικούς σχηματισμούς έφεραν όπλα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.