Φωτοβολταϊκά θα τοποθετηθούν σε σχολεία του Δ. Κορδελιού – Ευόσμου
Παρεμβάσεις για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος στα σχολεία αρχίζει να υλοποιεί ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε σχολικές μονάδες για την αντιμετώπιση των τραγικών και δυσβάσταχτων αυξήσεων.
«Λόγω της ενεργειακής κρίσης θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά σε σχολικές μονάδες», αναφέρει στην Karfitsa ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και πρόεδρος της επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορδελιού – Ευόσμου, Γιώργος Σταυρίδης. ο ίδιος διευκρινίζει ότι σε πρώτη φάση, τα φωτοβολταϊκά θα εγκατασταθούν στα σχολεία τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Ειδικότερα, φωτοβολταϊκά πρόκειται να εγκατασταθούν στο 7ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, σε όλα τα ΕΠΑΛ Ευόσμου, στο 1ο δημοτικό Ευόσμου και στο 1ο γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς αυτές οι σχολικές μονάδες καταναλώνουν την περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Εκτιμάται ότι με την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά περίπου 50%.
Παράλληλα, ο δήμος έχει αρχίσει να τοποθετεί λαμπτήρες led σε σχολεία και δημόσια κτίρια, με στόχο αφενός να αναβαθμιστεί η ποιότητα του φωτισμού και, αφετέρου, να μειωθεί το ενεργειακό κόστος.