, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Γιατί κάποιες θέσεις εργασίας σε αγγελίες φαίνεται να μην καλύπτονται ποτέ; Ένας λόγος που μπορεί να μην είχαμε σκεφτεί

Από τη μία πλευρά, υπάρχουν τόσοι γύρω μας που αναζητούν δουλειά – ίσως ανάμεσά τους είμαστε κι εμείς. Και από την άλλη, εταιρείες που αναζητούν μάταια εργαζομένους. Γιατί υπάρχει αυτό το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης; Και γιατί κάποιες αγγελίες εργασίας μοιάζουν να διαιωνίζονται;

Ένας υπεύθυνος πρόσληψης προσωπικού, ο Mike Peditto, γνωρίζει την αγωνία ενός ανέργου από πρώτο χέρι. Όπως αποκάλυψε σε ένα βίντεό του στο TikTok, όταν απολύθηκε το 2022, χρειάστηκε να κάνει αίτηση για πάνω από 300 θέσεις εργασίας προτού προσληφθεί ξανά (και τελικά αποφασίσει να αφήσει και εκείνη τη θέση).

Ένα από τα προβλήματα για τα οποία υπάρχουν τόσες άδειες θέσεις, αναφερόμενος στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, είναι οι μαζικές απολύσεις στις οποίες πολλές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν όμως και οι λεγόμενες «θέσεις εργασίας φάντασμα», τις οποίες κάποιες εταιρείες παρουσιάζουν για να δώσουν την ψεύτικη εντύπωση ότι βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης, χωρίς τελικά να προσλαμβάνουν κανέναν σε αυτές.

Υπάρχουν όμως και οι λεγόμενες «θέσεις εργασίας φάντασμα», τις οποίες κάποιες εταιρείες παρουσιάζουν για να δώσουν την ψεύτικη εντύπωση ότι βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης, χωρίς τελικά να προσλαμβάνουν κανέναν σε αυτές.

Υπάρχουν, επίσης, τα HR που λαμβάνουν τόσο πολλές αιτήσεις για μία θέση εργασίας, ώστε δεν καταφέρνουν να επεξεργαστούν παρά ελάχιστες από αυτές – με αποτέλεσμα εκείνοι που έκαναν τις υπόλοιπες αιτήσεις να νιώθουν ότι η αναζήτησή τους είναι μάταια. Και φυσικά υπάρχουν οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας που προσφέρουν κάποιες εταιρείες, όπως ατελείωτα ωράρια και τεράστιος όγκος δουλειάς, χωρίς αντίκρισμα στην αμοιβή που δίνουν οπότε, στην τελευταία περίπτωση, είναι λογικό μια θέση εργασίας που ανοίγει να μένει για καιρό στα αζήτητα, σαν ένα άδειο, υπερκοστολογημένο ερείπιο προς ενοικίαση.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

@realisticrecruiting #stitch with @amber loeffler there are a lot of problems in the hiring world right now, but if your advice is not coming from the people dealing with both sides day to day, then it is just words being said. ##careeradvice##jobsearchtips##layoffs##jobinterviewtips ♬ original sound – Mike Peditto | Job Search Talk

Πηγή: marieclaire.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.