, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκε σήμερα το γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη, στη Θεσσαλονίκη.

Το γραφείο βρίσκεται εντός της ΔΕΘ, όπου και θα στεγάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή.

«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για το συνήγορο του Πολίτη, μια ανεξάρτητη αρχή και έχει μια ευθύνη το υπουργείο εσωτερικών να παρέχει διοικητική υποστήριξη εγκαινιάζουμε τα γραφεία στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Η ίδρυση Γραφείου του συνηγόρου του πολίτη στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ευκαιρία για γενικότερα για την ανάπτυξη των δράσεων μας στο σύνολο της κοινωνίας. Θα είναι μια δεύτερη βάση στη χώρα. Ελπίζω οι συνήγοροι που θα ακολουθήσουν μετά από μένα να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να γίνει μια βάση που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες στη βόρεια Ελλάδα», δήλωσε ο συνήγορος του πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης.

«Μέσα από αυτή την παρέμβαση ουσιαστικά απαντώνται οι προκλήσεις που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, ενισχύεται η λογοδοσία, διευρύνεται η δράση του σημαντικού αυτού οργάνου», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που θα βοηθήσει συνολικά την κοινωνία, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις αλλά κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο να βελτιώνεται καθημερινά. Θα λαμβάνει τις επισημάνσεις και τους προβληματισμούς των πολιτών και θα μπορεί να παρεμβαίνει καθοριστικά στη δημόσια διοίκηση προκειμένου να διορθώνει τα κακώς κείμενα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.