, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

H Κακοκαιρία Emil προ των πυλών: Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες περιοχές της Κ. Μακεδονίας

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÐÑÏÂËÇÌÁÔÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÅÍÔÏÍÇ ÂÑÏ×ÏÐÔÙÓÇ (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÔÑÕØÁÍÇÓ)

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου έως αύριο, Παρασκευή (01.03.2024), το πρωί, θα αρχίσει η διήμερη κακοκαιρία Emil.

Το μήνυμα Τσατραφύλλια στο Facebook:

«Καλημέρα!

Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «EMIL» το επόμενο 48ωρο. Συγκεκριμένα μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι εξής περιοχές για αιφνίδιες πλημμύρες:

Σήμερα από τις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 1-3-2024:

Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία.

Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Σάββατο πρωί 2-3-2024:

Λάρισα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κορινθία, Κυκλάδες.

Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

Υ.Γ1: Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες στο Ιόνιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

ΥΓ2: Δεδομένου ότι η ονοματοδοσία των κακοκαιριών έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι τη σύγχυση, πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων αλλάζουν όνομα οι κακοκαιρίες».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.