07:13, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

HellenicTrain:Ταξίδι στο αύριο των μεταφορών

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την ιδιωτικοποίησή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επίσημα αποκόπτεται από ό,τι είχε απομείνει να θυμίζει τη σχέση της με τον Όμιλο ΟΣΕ και μετονομάζεται σε Hellenic Train.Σε επίσημη εκδήλωση αποκάλυψε το νέο της όνομα και λογότυπο, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.

Της: ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΣΑΒΟΥΡΔΟΥ

Με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα αποτελεί το φυσικό hub ώστε να αναπτυχθούν συνδυασμένες μεταφορές και να αποτελέσει η χώρα μας στρατηγικό κόμβο στον τομέα των μεταφορών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο πρόεδρος της εταιρείας και καθηγητής Dario Lο Bosco έκανε τα αποκαλυπτήρια.

«Προσβλέπουμε στον σιδηρόδρομο, καθώς η Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό σταυροδρόμι για τον τουρισμό και την κινητικότητα. Με τις επενδύσεις που προωθούμε θέλουμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ηγέτιδα για τη βιώσιμη κινητικότητα», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο  πρόεδρος της Hellenic Train.

Η Hellenic Train φιλοδοξεί να περάσει στη νέα εποχή των σιδηροδρομικών μεταφορών, σηματοδοτώντας μια δυναμική επανεκκίνηση για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και τις μεταφορές.

«Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σιδηροδρομικόδίκτυο, το οποίο θα ενισχύσει τη διεθνή θέση της χώρας μας», σημείωσε στον χαιρετισμό του υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας τη σημασία του, καθώς αποτελεί το φιλικότερο για το περιβάλλον μέσο μεταφοράς.

Η Ελλάδα γέφυρα τριών ηπείρων

Με τη νέα εταιρική ταυτότητα, τη στρατηγική και την πορεία της στον κλάδο των μεταφορών αποσκοπεί στην ανάδειξή της σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παρόχους εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών, καθιστώντας την Ελλάδα γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Στόχοι είναι η πλήρης αναμόρφωση και ανάπτυξη του τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών,ο εκσυγχρονισμός του τροχαίου υλικού και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

«Η Hellenic Train έχει δεσμευτεί στην υλοποίηση ουσιαστικών επενδύσεων, όπως η αγορά τρένων υδρογόνου και ηλεκτρικών, με πολλαπλά πλεονεκτήματα για το περιβάλλον», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ της μητρικής εταιρείας, της Ferrovie dello Stato Italiane και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών με στόχο τη συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τις νέες «έξυπνες» τεχνολογίες, τις ψηφιακές μεθόδους για την ασφάλεια και συντήρηση των σιδηροδρόμων και την προώθηση των επιστημονικών μελετών της διατροπικής κινητικότητας και «ευφυών συστημάτων».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL