07:03, Κυριακή
02 Οκτωβρίου 2022

Η άτυχη γυναίκα δεν δέχεται τη συγγνώμητου νταή της Μεσσήνης

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 50χρονος που έριξε οξύ στο πρόσωπο της πρώην συζύγου του και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ οι γιατροί της 49χρονης δίνουν μάχη προκειμένου να αποκαταστήσουν την όραση στο μάτι της που «χάθηκε» από τη ρίψη του καυστικού υγρού.

Λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου της Καλαμάτας, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του και ότι σκοπεύει να συμπαρασταθεί εμπράκτως στη γυναίκα με την οποία έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά. «Θα πληρώσω όλα τα έξοδα για τη θεραπεία του ματιού της που τραυματίστηκε από το καυστικό υγρό που της έριξα αλλά και για την αποκατάσταση της όρασής της», σκοπεύει να πει μεταξύ άλλων ο 50χρονοςστον ανακριτή, από τον οποίο,όμως, αναμένεται ο δικηγόρος του να ζητήσει σήμερα μία ακόμα 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Έτσι, εκτός απροόπτου, ο άνθρωπος που αγόρασε από το σουπερμάρκετ το ακουαφόρτε και σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την ενέδρα του εις βάρος της άτυχης γυναίκας, θα δώσει τις δικές του εξηγήσεις στον ανακριτή την παραμονή της Παναγίας.

Για ανθρωποκτονία

Την ίδια στιγμή,όμως, τόσο η 49χρονη όσο και ο δικηγόρος της δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν καμία συγγνώμη, ενώ αρνούνται τις οικονομικές διαφορές που πρόβαλε σαν δικαιολογία για την αποτρόπαιη πράξης του ο δράστης. Όπως τονίζουν, θύμα και θύτης δεν είχαν κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά ούτε κάποια ακίνητη περιουσία για να χωρίσουν. Παράλληλα πιστεύουν ότι ο 50χρονος δεν σκόπευε να προκαλέσει στην πρώην σύζυγό του μόνιμη ζημιά στο πρόσωπό της αλλά να της αφαιρέσει τη ζωή. Για τον λόγο αυτό δηλώθηκε και παράσταση πολιτικής αγωγής από την πλευρά του θύματος, η οποία θα υποστηρίξει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Όσον αφορά τώρα την πορεία της υγείας της, η 49χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου της Καλαμάτας, με τα εγκαύματα στο δεξί της μάτι να είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Αν και ο οργανισμός της φαίνεται προς το παρόν να ανταποκρίνεται στην αγωγή που της έχει δοθεί, ωστόσο, ακόμα δεν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος να χάσει την όρασή της από το ένα μάτι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL