09:33, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Η Ελλάδα αποκτά νέα όπλα για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Η αλλαγή στρατηγικής και ο «εφιάλτης» των S-400

Πρόκειται για πολύ σημαντικά όπλα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις – H επίσκεψη στις ΗΠΑ για τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35.

Εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων η εθνική αντιπροσωπεία εγκρίνει νέο εξοπλιστικό πακέτο. Πρόκειται για πολύ σημαντικά όπλα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις.  

Νέα όπλα για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Skai.gr, πρόκειται για 60 αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon. Το βεληνεκές ξεπερνάει α 270 χιλιόμετρα. Αυτό δείχνει μια αλλαγή στρατηγικής, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις επικεντρώνονται πλέον στις επιχειρήσεις κατά εχθρικών στόλων. 

Πως «κλειδώνουν» Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειος

Η Ελλάδα θα διαθέτει πλέον 145 αεροσκάφη ικανά να φέρουν αντιπλοϊκούς πυραύλους (τα Rafale με τους Exocet και τα F-16 με τους Harpoon)

Aναβάθμιση των F16 της Πολεμικής Αεροπορίας

Σημειώνεται ότι θα αναβαθμιστούν και 38 αεροσκάφη F-16 Block 50, δηλαδή θα γίνουν σύγχρονα σχεδόν όσο τα F-16 Viper, ενώ θα προμηθευθούμε και πυραύλους αντιραντάρ HARM που είναι ο «εφιάλτης» των S-400, καθώς κατευθύνονται στα ραντάρ τους.

Παράλληλα, μέσα στον Ιούλιο, η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα έχουν πολύ σημαντικές συναντήσεις, αλλά θα δουν και το εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα F-35, μεταφέροντας το ελληνικό αίτημα για αγορά μιας μοίρας των υπερσύγχρονων μαχητικών.