, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του αντιπροέδρου της Χ. Νάστα

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Α’ αντιπροέδρου της, πρόεδρου Εφετών, Χρήστου Νάστα και τις απειλές που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επίσης, καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Α’ αντιπροέδρου της Ένωσης και τις απειλές που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών. Καλούμε την Πολιτεία, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.