, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

«Η Hellenic Train χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς άδεια από το 2019» υποστηρίζει πατέρας νομικός θύματος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

«H Hellenic Train χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας παράτυπα από το 2019», αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής ο Αντώνης Ψαρόπουλος, νομικός και πατέρας της εικοσάχρονης Μάρθης, που σκοτώθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, που μίλησε στο Kontra Channel, από τα στοιχεία της ποινικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη, έχει προκύψει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η Hellenic Train, δεν έχει υπογράψει, ως οφείλει από το νόμο, σύμβαση πρόσβασης και χρήσης του δικτύου.

«H Hellenic Train», τόνισε ο Αντώνης Ψαρόπουλος, «κινείται στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο με βάση νόμο του 2022, ο οποίος επικύρωσε τη συμφωνία παραχώρησης των σιδηροδρομικών μεταφορών από το ελληνικό Δημόσιο στην ίδια και με βάση συμφωνία πρόσβασης και χρήσης του δικτύου, η οποία υπογράφεται μεταξύ της σιδηροδρομικής επιχείρησης, δηλαδή της ίδιας και του διαχειριστή του δικτύου, δηλαδή του ΟΣΕ».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.