, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Η Κιβωτός του… κρυμμένου θησαυρού: Ποιος άδειασε τη θυρίδα άρον άρον για να προλάβει την αλλαγή του ΔΣ

Τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και προσώπων με ηγετικό ρόλο στη ΜΚΟ, έχουν μπει τα τελευταία 24ωρα στο μικροσκόπιο των Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δέκα πρόσωπα που είχαν θέσεις ευθύνης τόσο στη διοίκηση όσο και στις δομές.

Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Την ίδια ώρα, μια αποκάλυψη-βόμβα έρχεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του MEGA, υπάρχουν πληροφορίες ότι η πρεσβυτέρα της Κιβωτού, η πρώην πρόεδρος του παλιού ΔΣ Σταματία Γεωργαντή, ήταν αυτή που φέρεται να άδειασε με απόλυτη μυστικότητα τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας που φέρεται να είχε ανοιχτεί στο όνομα της ΜΚΟ!

Το περιεχόμενο της θυρίδας είναι προφανώς άγνωστο, ενώ παρά το γεγονός ότι οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού σε άλλη τράπεζα για άνοιγμα νέας θυρίδας, αυτό δεν φαίνεται να έγινε. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα στοιχείο που εξετάζεται με τη δέουσα προσοχή τόσο από την Οικονομική Αστυνομία όσο και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που «ξεσκονίζουν» τη ΜΚΟ. Στην ίδια τράπεζα που υπήρχε η θυρίδα, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ.

O Ιρακινός με τη χλιδάτη ζωή

Ένα ακόμη πρόσωπο που εσχάτως έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι ένας 34χρονος Ιρακινός, ο οποίος εισήλθε σε δομή στην ηλικία των 9 ετών και μέχρι πρότινος είχε ρόλο γενικού διευθυντή, με τα αδέλφια, τη σύζυγο και την αδελφή της συζύγου του να εργάζονται όλοι εκεί. Για το συγκεκριμένο άτομο υπάρχουν αναφορές ότι διήγε πολυτελή βίο που δεν συμβάδιζε με τον ρόλο του, ενώ συνήθιζε να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο με ταξίδια στο εξωτερικό, ακριβά ρολόγια και πούρα. Προφανώς το υλικό αυτό δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αλλά δημιουργεί ερωτήματα για τα εισοδήματά του. «Ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι παιδί της Κιβωτού εδώ και 25 χρόνια. Όντως ζω μια ζωή ήρεμη και όμορφη και εννοείται πλουσιοπάροχη, αλλά σε συναισθήματα και ανθρώπους που τις τελευταίες ημέρες μου δίνουν δύναμη και κουράγιο για όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε για τη μεγάλη οικογένεια της Κιβωτού. Κριτής μόνο ο Παντοδύναμος! Οψόμεθα», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση-απάντησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι έπειτα από καταγγελίες για ύποπτες οικονομικές κινήσεις στη δομή της Χίου, είχαμε και εκεί έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας που θα κάνει «φύλλο και φτερό» κάθε διαθέσιμο στοιχείο.

Έρευνα για τρεις νέες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης

Τρεις ακόμη περιπτώσεις παιδιών θα εξεταστούν από τις εισαγγελείς Ανηλίκων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά την παραμονή τους σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Οι τρεις αυτές περιπτώσεις προήλθαν μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας. Βέβαια, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό φύλλο της «Political», απαιτείται αρκετή προσπάθεια, προκειμένου να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των παιδιών αυτών και να «σπάσουν» τη σιωπή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο πρώην εργαζόμενοι παιδαγωγοί της Κιβωτού πέρασαν χθες (Πέμπτη 24/11) το κατώφλι της Εισαγγελίας Ανηλίκων, ανεβάζοντας τον αριθμό των μαρτύρων στους δώδεκα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών που φέρονται να έχουν καταγγείλει κακοποίηση αλλά και εκείνων που υπάρχει υποψία ότι έχουν κακοποιηθεί. Παράλληλα, φέρονται να αναζητούν στοιχεία για κακοποιητικές συμπεριφορές και μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών. Τέλος, πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, με αφορμή τις αναφορές ότι είναι άφαντος, επικοινώνησαν με την Εισαγγελία Ανηλίκων ενημερώνοντας πως ο κληρικός είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης όποτε του ζητηθεί.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL