fbpx

, Σάββατο
13 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Η Νένα Χρονοπούλου καταγγέλλει άθλιες συνθήκες σε κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ – Σοκάρουν οι φωτογραφίες που ανήρτησε

Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ στην Μπούκα Αμφιλοχίας καταγγέλλει η Νέα Χρονοπούλου σε ανάρτηση της στο Facebook. 

Η Νένα Χρονοπούλου καταγγέλλει ότι τα παιδιά ΑμεΑ φιλοξενούνται σε παράνομες σκηνές της κατασκήνωσης, εν μέσω καύσωνα, πλένονται με το κρύο νερό λάστιχου, χωρίς σαπούνι, κοιμούνται σε σκισμένα στρώματα γεμάτα ζωύφια και δεν έχουν καθόλου παιχνίδια. Μάλιστα, προσθέτει ότι τα παιδιά δεν έχουν τη συνοδεία γιατρού ή νοσηλευτή…

Αναλυτικά η Νένα Χρονοπούλου αναφέρει στην ανάρτηση της στο Facebook: 

“Μια κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ…
Πού; Στην Μπούκα Αμφιλοχίας.
Πότε; Στις 16 Ιουλίου με διάρκεια δέκα ημερών δηλαδή μέχρι τις 25 Ιουλίου.
Αριθμός παιδιών 15, αριθμός συνοδών 13.
Υπεύθυνος διοργάνωσης κατασκήνωσης: ΠΟΣΓΑΜΕΑ
Υπεύθυνος εγκαταστάσεων κατασκήνωσης: Δήμος Αμφιλοχίας
Χρηματοδότηση: Υπουργείο Εργασίας
Μέχρι εδώ όλα φαίνονται ιδανικά μέχρι να δούμε τις φωτογραφίες από την εν’ λόγω κατασκήνωση, για να κατεβούμε από το ροζ συννεφάκι μας και να προσγειωθούμε και εμείς και τα παιδιά με αναπηρία στην οδυνηρή πραγματικότητα για ακόμα μία φορά.
Συμπεριφορά άκρως απάνθρωπη, τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης, εγκληματικές ελλείψεις και ασφαλώς ο «ρατσισμός» απέναντι στα ΑμεΑ ακόμα μία φορά έχει την τιμητική του.
Στις ίδιες εγκαταστάσεις τα «τυπικά» παιδιά το ίδιο χρονικό διάστημα φιλοξενούνται σε σπίτια, ενώ τα παιδιά ΑμεΑ σε σκηνές, ναι με 40ο υπό σκιά τα ΑμεΑ ψήνονται στις παράνομες σκηνές της κατασκήνωσης γιατί (υπάρχει ΦΕΚ που απαγορεύει τα ΑμεΑ να φιλοξενούνται σε σκηνές).
Στις ίδιες εγκαταστάσεις τα «τυπικά» παιδία, το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν την πολυτέλεια της τουαλέτας εν’ έτη 2023 ενώ τα παιδιά ΑμεΑ πλένονται με το λάστιχο με κρύο νερό και δεν τους παρέχουν μήτε κρεμοσάπουνο.
Στις ίδιες εγκαταστάσεις τα «τυπικά» παιδιά μπορούν και έχουν κάποια υποτυπώδη παιχνίδια για να περνάνε τα απογεύματά τους, ενώ τα παιδιά ΑμεΑ αναγκάζονται να καταβρέχονται ως παιχνίδι με το λάστιχο για να γλιτώσουν από τη θερμοπληξία και να βγάλουν από επάνω τους ψύλλους, κοριούς, αλογάκια της Παναγίας, ακρίδες, σκνίπες, κουνούπια και ένα σωρό δερματικά που παρουσιάζουν από την αφόρητη ζέστη.
Τα παιδιά ΑμεΑ ως παιδιά ενός Κατώτερου Θεού για ακόμα μία φορά, ξαπλώνουν σε σκισμένα στρώματα γεμάτα ζωύφια, πίνουν νερό από έναν ψύκτη που όταν το αποφασίζει στάζει λίγο δροσερό νεράκι και είναι πολλά μέτρα μακριά από τις σκηνές τους.
Δεν έχουν συνοδεία γιατρού ή νοσηλευτή, γιατί δε θα μιλήσουν για να το μαρτυρήσουν, και τα φουκαριάρικα ακόμα και τον πόνο τους τον καταπίνουν γιατί ποιος τους δίνει σημασία;
Πατήσαν αχινούς αλλά νοσηλευτής δεν υπήρχε τοποθετημένος υπεύθυνα από το φορέα που εμπιστεύτηκαν οι γονείς τους για να τα πάει στην κατασκήνωση, μία βοηθός νοσηλευτή μόνο υπήρχε η οποία συμπαθέστατη μεν, άπειρη δε και επίσης ενημερωτικά ο βοηθός νοσηλευτή δεν εξουσιοδοτείται να φροντίσει οποιαδήποτε ιατρική πράξη, με λίγα λόγια υπάρχει μόνο για να καλύπτουν κάποιοι τον τροφαντό πισινό τους…
Σκουριασμένα ράντζα, βουλωμένα φρεάτια και λούκια, ακαθαρσίες που πλημμυρίζουν τις τουαλέτες και αναγκάζουν τα παιδιά με αναπηρία να πηγαίνουν με το αμαξίδιο τους σε δύσβατα μονοπάτια μήπως και φτάσουν στην επόμενη προσβάσιμη τουαλέτα διατηρώντας την αξιοπρέπεια τους…
Αυτή που την εμπιστεύτηκαν στην ΠΟΣΓΑΜΕΑ και τους πρόδωσε, γιατί τους πέταξε κυριολεκτικά στα σκουπίδια.
Ποιος είναι ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης κόλασης;
Ποιος είναι ο υπεύθυνος να ελέγξει τις εγκαταστάσεις πριν καταλήξει σε συμφωνία πως τα παιδιά θα κάνουν εκεί τις διακοπές τους;
Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει πως τα ΑμεΑ είναι για πέταμα;
Πόσα πληρώνει η ΠΟΣΓΑΜΕΑ στο Δήμο Αμφιλοχίας για να βασανίζονται τα παιδιά ΑμεΑ εν’ μέσω καύσωνα σε παράνομα βαλμένες σκηνές, ζώντας σε απάνθρωπες συνθήκες;
Αυτός είναι ο ρόλος σας κύριοι;
Γι’ αυτό σας εμπιστεύονται οι γονείς τα παιδιά τους;
Η προκλητική αδιαφορία σας για την ευθύνη που έχετε απέναντι στα παιδιά ΑμεΑ, η ελαστική σας συνείδηση και η σιγουριά πως κανένας για ακόμα μία φορά δε θα τολμήσει να μιλήσει, δυστυχώς για πρώτη φορά θα σας οδηγήσει στη δικαιοσύνη!
Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας…
Με το καλό η δικαίωση των παιδιών ΑμεΑ και η παραδειγματική τιμωρία όσων αδιαφορούν για τη ζωή ενός πλάσματος που δε μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Εγκληματική αδιαφορία λέγεται, λέγεται και παράβαση καθήκοντος, λέγεται και «ρατσισμός», λέγεται και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση και με πρόθεση, λέγεται και ανικανότητα.
Γιατί πολύ απλά, όταν κλείνει κάποιος υπεύθυνος πόσο μάλλον η ΠΟΣΓΑΜΕΑ ένα χώρο κατασκήνωσης που θα φιλοξενήσει τα παιδιά με αναπηρία ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ την καταλληλόλητα του χώρου, τη νομιμότητα των εγκαταστάσεων, την επικινδυνότητα των συνθηκών (φύλαξη, πνιγμός, πυρκαγιά), την τροφοδοσία, την προσβασιμότητα, την άδεια λειτουργίας, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, την παροχή ιατρικού προσωπικού, τον τρόπο διακομιδής τυχόν ασθενών σε κοντινό νοσοκομείο, και άλλα πολλά που οφείλει ένας ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ από το κράτος οργανισμός και ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ από χιλιάδες γονείς παιδιών με αναπηρία να ελέγχει.
Δε θέλουμε να ακούσουμε φταίει ο Δήμος, που ασφαλώς και φταίει αλλά και πάλι όσο και να φταίει ο κάθε δήμος, πρωτίστως ευθύνεται αυτός που νοικιάζει από το δήμο ακατάλληλες εγκαταστάσεις αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν στα παιδιά με αναπηρία.
Ο κάθε Δήμος δίνει ότι έχει και ο εκάστοτε φορέας επιλέγει αν αυτό που του προσφέρεται έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές, εν’ προκειμένω ήταν εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
Κι όμως κανένας δε φρόντισε να διορθωθούν οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης για οποιοδήποτε άνθρωπο, πόσο μάλλον για παιδιά με αναπηρίες, κανένας δεν απαίτησε να του παραδοθεί ένας χώρος κατάλληλος για την φιλοξενία των παιδιών.
Άραγε το Υπουργείο Εργασίας είναι γνώστης όλων αυτών των τραγικών γεγονότων που χρηματοδοτεί;
Ο Δήμος πόσα χρήματα παίρνει για να βασανίζονται τα παιδιά με αναπηρία παραδίδοντας ένα τέτοιο εγκαταλελειμμένο τοπίο με όλο το σκουπιδαριό του για εξοπλισμό;
Ποιος υπογράφει για την παραλαβή και την παράδοση του χώρου φιλοξενίας των παιδιών;
Από πότε έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις μεταξύ Δήμου Αμφιλοχίας και ΠΟΣΓΑΜΕΑ, και ποιοι είναι οι όροι που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ τους;
Καλό θα ήταν να απαντηθούν όλα αυτά για να λυθούν οι απορίες όλων μας, και μην ακούσουμε πως είναι απόρρητα γιατί αυτά μας έφτασαν εδώ…
Τα απόρρητα σας που είναι η κόλαση των παιδιών με αναπηρία…
Τέλος τα απόρρητα λοιπόν όλα στο φως !!!
ΥΓ. Όχι δεν πρέπει να κλείνουν οι κατασκηνώσεις, πρέπει να υπάρχουν για όλα τα παιδιά, αλλά να υπάρχουν σωστά, για να είναι τα παιδιά προστατευμένα και ευτυχισμένα.
ΥΓ.2 Δήμαρχε μπράβο, συγχαρητήρια να σε χαίρονται εκεί πάνω για τις ευαισθησίες σου και το νοικοκυριό σου… Γιώργος Κατσούλας λέγεσαι να το θυμόμαστε να σου στείλουμε κάρτα της Παναγιάς… Γιατί στην κατασκήνωση κολαστήριο του Δήμου σου όλο Βόηθα Παναγιά μου λέγανε οι συνοδοί.
Εμείς πάντως θα σε θυμόμαστε ως το Δήμαρχο που “καταδίκασε τα παιδιά ΑμεΑ την κόλαση της κατασκήνωσης του δήμου του” και σε ανώτερα!”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.