, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς Πάσχα – “Ζεσταίνεται” η αγοραστική κίνηση

Ανεβαίνουν οι σφυγμοί στη Θεσσαλονίκη εν όψει του Πάσχα. Σε αύξηση τζίρου προσβλέπουν οι έμποροι.

Η κίνηση στα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη για το Πάσχα «ζεσταίνεται» σταδιακά με τον εμπορικό κόσμο να αισιοδοξεί πως τα επόμενα 24ωρα θα αυξηθεί ο τζίρος.

Λαμπάδες, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά, κρέατα και δώρα για νονές και βαφτιστήρια βρίσκονται ψηλά στην «ατζέντα» των πασχαλινών αγορών και στη Θεσσαλονίκη. 

Αρκετοί οι καταναλωτές και σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (20.04.2022), κοιτάζουν τις βιτρίνες και κάνουν έρευνα αγοράς για το πασχαλινό τραπέζι, ενώ οι έμποροι – από την πλευρά τους – ελπίζουν πως έως το Μεγάλο Σάββατο (23.04.2022), με την εισροή των δώρων και των επιδομάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, θα γεμίσουν τα ταμεία τους.

Πάσχα 2022 – Το αρνάκι και το κατσικάκι… συρρικνώθηκαν

Με τιμές σε αρνιά και κατσίκια που ξεκινούν από τα 9,99 ευρώ και φτάνουν τα 15 ευρώ επιχειρούν οι κρεοπώλες στο Καπάνι να «δελεάσουν» τους κατοίκους προκειμένου να προμηθευτούν τα κρέατα για τη σούβλα του Πάσχα.

Οι περισσότεροι καταναλωτές φαίνεται πως φέτος επέλεξαν να «συρρικνώσουν» την ποσότητα των αμνοεριφίων που θα βρεθούν στο εορταστικό τραπέζι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββα Κεσίδη, οι παραγγελίες είναι μειωμένες στα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα περσινά και προπέρσινα επίπεδα.

«Καταλαβαίνουμε τον κόσμο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την ακρίβεια. Η ενέργεια είναι διπλάσια και τριπλάσια σε τιμή και οι παραγγελίες φέτος είναι περιορισμένες. Οι περισσότεροι επιλέγουν να μειώνουν την ποσότητα που αγοράζουν σε αρνιά και κρέατα», υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κεσίδης.

Προσθέτει, δε, πως στα αστικά κέντρα μειώνονται οι πωλήσεις «σε ολόκληρα αμνοερίφια και σούβλες. Είναι μικρό το ποσοστό των καταναλωτών που αγοράζουν ολόκληρο αρνάκι ή κατσικάκι».

Οι περισσότεροι καταναλωτές στο Καπάνι και στα καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης επιδίδονται σε «σαφάρι» τιμών προκειμένου να εντοπίσουν το καλύτερο και οικονομικότερο σε κρέας, οπωροκηπευτικά, αλλά και στα αυγά, άσπρα ή κόκκινα βαμμένα.

Πάσχα: Τσουρέκια γεμιστά και πασχαλινά μπισκότα «φεύγουν» για το χωριό!

Τσουρέκια απλά και με κάθε είδους γέμιση, πασχαλινά μπισκότα, σοκολατένια αυγά, σιροπιαστά, cheese cake με άρωμα μαστίχας και κάθε άλλο είδος γλυκού μπαίνουν στα πακέτα και ετοιμάζονται μαζί με τους εκδρομείς του Πάσχα να φύγουν για το …χωριό προκειμένου να συνοδεύσουν το πασχαλινό τραπέζι.

Στα ζαχαροπλαστεία της πόλης η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη με τους Θεσσαλονικείς να αγοράζουν γλυκά για να προσφέρουν τόσο σε νονούς και νονές αλλά και σε όσους επισκεφτούν με την Ανάσταση.

«Τα πασχαλινά αβγά και τα τσουρέκια για τις νονές και τους νονούς έχουν μεγάλη ζήτηση αυτές τις μέρες», δήλωσε η ζαχαροπλάστης, Πέπη Μπέζα, προσθέτοντας ωστόσο πως οι τιμές των γλυκών είναι φέτος αυξημένες, λόγω των αυξήσεων που έχουν προηγηθεί στις τιμές αγοράς των πρώτων υλών.

«Έχει αυξηθεί η τιμή της ζάχαρης πάνω από 50%, έχουν αυξηθεί οι τιμές στα βούτυρα και τα άλευρα και όλα αυτά ανεβάζουν το τελικό κόστος των γλυκών και του τσουρεκιού. Πέρσι, οι καταναλωτές έβρισκαν ένα τσουρέκι με σοκολάτα από 10 έως 15 ευρώ μάξιμουμ και φέτος από 15 ευρώ και πάνω», προσθέτει η κ.Μπέζα.

Πάσχα 2022: Ροζ χαρτάκια στα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ και έλεγχοι για παρεμπόριο

Με συνεχείς ελέγχους και με κλήσεις επιχειρούν η Διεύθυνση Τροχαίας και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης να βάλουν «τάξη» στο κυκλοφοριακό της πόλης και ιδιαίτερα στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους.

Στην Τσιμισκή κλιμάκια της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας «σφυρίζουν» συνεχώς προκειμένου οι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματα τους, ενώ κόβονται κλήσεις για όσους έχουν παρκάρει παράνομα τόσο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όσο και σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

«Έχουμε αναπροσαρμόσει τις ώρες στα νέα δεδομένα των ημερών του Πάσχα, ώστε να βρισκόμαστε έξω στους δρόμους περισσότερες ώρες και με περισσότερες δυνάμεις. Κινούμαστε σε τρεις βάρδιες για να μην υπάρχει κενό στην αστυνόμευση και θα συνεχίσουμε μέχρι και Μεγάλο Σάββατο (23.04.2022)», αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Παράλληλα, διενεργούνται έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας με τους «Πάνθηρες», μετά από συνεννόηση με το νέο γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μπουλούμπαση, για το παρεμπόριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.