Έντονες αντιδράσεις των παρεκκλησιαστικών κύκλων, προκάλεσε η απόφαση ενός ιερέα στη Πλάκα να ντύσει δύο κορίτσια «παπαδάκια» την Κυριακή της Πεντηκοστής, με αποτελέσμα να τεθεί σε αργία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, Αλέξανδρος Καριώτογλου, έντυσε δύο κορίτσια, «παπαδάκια» για τη Θεία Λειτουργία. Οι συντηρητικοί κύκλοι της εκκλησίας αντέδρασαν και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον έθεσε σε αργία έως ότου συζητηθεί το θέμα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Πολλοί καθηγητές θεολογίας και άλλοι ιερείς κατακεραύνωσαν αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι ο ιερέας ενισχύει με το έργο του τη χριστιανική πίστη.
Ο πατέρας Λίβυος έγραψε:
«Όταν ένας ιερέας άμισθος, που έχει αφιερώσει ολάκερη τη ζωή του στην Εκκλησία και τη θεολογία, απειλείται με αργία και βάναυσα λοιδορείται από αγέλες θρησκευτικών φονταμενταλιστών επειδή έδωσε σε δύο κοριτσάκια να κρατήσουν τη λαμπάδα στη Θεία Λειτουργία, τότε κάτι σίγουρα δεν πάει καλά στην Εκκλησία».
«Αλλά γιατί δεν μας αρέσει η αλήθεια; Ο Χριστός δεν μας ζήτησε να είμαστε ακέραιοι και αληθινοί; Γιατί δεν λένε καθαρά όλοι αυτοί που ενοχλήθηκαν από τα κοριτσάκια που κρατούσαν ως Άγγελοι πραγματικά, την λαμπάδα στην Θεία Λειτουργία, ότι το πρόβλημα τους είναι η γυναίκα;»
Δείτε την ανάρτηση του:

