03:14, Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα

Εξαιρετικά δύσκολη προμηνύεται να είναι η σημερινή νύχτα στην Ηλεία, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Αργά το βράδυ της Κυριακής, η πυρκαγιά απειλούσε τρεις κοινότητες του δήμου Ηλίδας.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια «πέρασε» στη γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας, όπου οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του χωριού Βάλμη στέλνοντας μήνυμα μέσω του 112.

Στη συνέχεια, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, το πύρινο μέτωπο κατευθύνθηκε προς τις κοινότητες Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί. Επίσης, σύμφωνα πάντα με  τον ίδιο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα Λάττα».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γιαννόπουλο, η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε «δύσβατο σημείο», όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση.  Ο ίδιος τόνισε πως το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή συνδράμουν μηχανήματα έργου της περιφέρειας, με τα οποία ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες.

Ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε πάντως σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ οι πυροσβεστικές δυνάμεις «κατάφεραν να ανακόψουν» το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την Βάλμη και είχε μάλιστα τα πρώτα σπίτια σε απόσταση «περίπου 150 μέτρων».

Η μάχη με τη φωτιά θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα, χωρίς τη βοήθεια των εναέριων μέσων λόγω σκότους.