, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ηλιούπολη: Ανακαλείται από τη ΓΓΑ η άδεια του βιαστή προπονητή τάε κβον ντο

Έπειτα από εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ξεκίνησε άμεσα από το Τμήμα Προπονητών Αθλημάτων της ΓΓΑ, η διαδικασία ανάκλησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή Ταε κβον ντο, ο οποίος εμπίπτει στα κωλύματα του άρθρου 3 του νόμου 2725/1999, μετά τη δίωξή του από την Εισαγγελία για κακουργηματικές πράξεις.

Βάσει πληροφοριών, το σωματείο του εν λόγω προπονητή (Α.Σ. Ίριδα Ηλιούπολης) ουδέποτε είχε προσέλθει για να εγγραφεί και να νομιμοποιηθεί, μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, το οποίο λειτουργεί από το 2020, ενώ δεν διαθέτει ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Εν τω μεταξύ, για ένα «καλό και υπάκουο» παιδί κάνει λόγο η μητέρα του κατηγορούμενου.

Ο 44χρονος προπονητής, κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριές του και τις απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει αν αποκαλύψουν όσα συνέβαιναν.

Η μητέρα του, χαρακτηρίζει «εξωφρενικές» τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως ο γιος της δεν είχε δώσει ποτέ τέτοιου είδους «σημάδια». Όπως αναφέρει, όποτε πήγαινε στη σχολή έβλεπε τα παιδιά και τους γονείς να είναι ενθουσιασμένοι με τον δάσκαλό τους. «Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Όσες φορές πήγαινα δεν άκουγα κακό λόγο».

Η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είπε πως ο γιος της από μικρός ήταν ένα υπάκουο και καλό παιδί που μεγάλωσε με αρχές και αξίες. Ποτέ δεν έκανε χρήση ουσιών, και ως αθλητής «τρεφόταν υγιεινά και δεν έπινε». «Δεν είχε δώσει ποτέ σημάδια για όσα τον κατηγορούν, αλλιώς θα το έβλεπα», ισχυρίστηκε η μητέρα του.

«Δεν είχε πολλές σχέσεις στη ζωή του. Πριν παντρευτεί είχε δύο-τρεις σχέσεις. Ήταν σταθερός και μαζεμένος. Δεν είχε δείξει ποτέ τίποτα περίεργο. Μετά παντρεύτηκε, έκανε το παιδάκι του. Είχε κάποιες δυσκολίες στον γάμο του, αλλά ως εκεί», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον εγγονό της, περιέγραψε τις σχέσεις που έχει το παιδί με τον πατέρα του λέγοντας πως είναι «κολλητοί». «Έχει λατρεία ο ένας στον άλλον», τόνισε, προσθέτοντας: «Είναι σαν κεραυνός όλο αυτό για εμένα. Δεν μπορώ να το διανοηθώ γιατί δεν έχει δείξει ποτέ τέτοια σημάδια. Ποτέ. Δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι κοπέλες που έχουν κάνει αυτή τη ζημιά. Αυτά που ακούω είναι εξωφρενικά πράγματα. Δεν ξέρω πώς προέκυψε όλο αυτό και ποιος ήθελε να κάνει αυτό το κακό».

Ακόμη, αποκάλυψε, πως μίλησε τηλεφωνικά με τον γιο της. «Του μίλησα χθες στο τηλέφωνο, δε μου διευκρίνισε κάτι, ήταν χάλια», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του κατηγορούμενου η οποία έδωσε απαντήσεις και για τον ξεχωριστό χώρο που είχε ο γιος της στο γυμναστήριο της Ηλιούπολης, υποστηρίζοντας πως μετά το διαζύγιο, ο 44χρονος γιος της περνούσε δύσκολα οικονομικά και έτσι είχε διαμορφώσει έναν μικρό χώρο στη σχολή για να μπορεί να κοιμάται.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.