, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ιωάννινα: Οδηγείται σε ευθανασία το γαϊδουράκι που το έσυρε με την καρότσα ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

Απρόσμενη και δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς το γαϊδουράκι στο Γραμμένο που ταλαιπωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη του και προκάλεσε πανελλαδικές συζητήσεις αλλά και μεγάλη κινητοποίηση τελικά σύμφωνα με το epiruspost.gr οδηγείται σε ευθανασία.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε αργά το βράδυ της Τρίτης και αφού το ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη. Ο ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά έχει υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή. Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για την σωτηρία του. Όμως η μετακίνηση σε άλλη περιοχή είναι αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία, εξέλιξη που όλοι απεύχονταν. «Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» είναι η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Ζίτσας δεν αλλάζει στάση και επιμένει πως είναι αθώος. «Τα ζώα μου τα φροντίζω. Αν δεν τα φρόντιζα, δεν θα τα είχα. Αυτοί που βγαίνουν και λένε αυτά που λένε για μένα, είναι τέσσερα – πέντε άτομα που δεν με συμπαθούν. Αμα δεν τα αγαπούσα, τα ζώα δεν θα τα είχα. Εγινε ένα ατύχημα και έκανα τα πάντα για να βοηθήσω το ζώο να μπορέσει να ζήσει… Τι άλλο να κάνω; Βγαίνει ο καθένας που έχει πικρία απέναντί μου και λέει ανόητες κουβέντες. Δεν έκρυψα τίποτα. Ηρθε και η κυρία από τη φιλοζωική και το είδε το ζώο. Το έχουν δει και κτηνίατροι. Και το ζώο είναι ζωντανό. Δεν ισχύουν αυτά που λένε», ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος Ζιτσας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.