iSea: Τι να μην καταναλώσετε την Καθαρά Δευτέρα
Όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα όλοι μας καταναλώνουμε μία πληθώρα θαλασσινών μεζέδων. Σύμφωνα όμως με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, «η μέση ετήσια κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο».
Γι’αυτό η οργάνωση συμβουλεύει:
«Επίλεξε βρώσιμα ξενικά είδη όπως τα μπλε καβούρια!
Επιλέξτε θαλασσινά με βάση την εποχικότητα. Τώρα είναι η εποχή της σουπιάς!
Δώσε προσοχή στον τρόπο αλίευσης. Επίλεξε είδη αλιευμένα από παράκτιους αλιείς!
Μην καταναλώνεις γόνο και ψάρια κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους».