, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Καμπαγιάννης για καταδίωξη στο Πέραμα: «Συγκάλυψη της αλήθειας δεν πρόκειται να υπάρξει»

Μετά τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης και του DNA για τα οποία ο συνήγορος των αστυνομικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, Αλέξης Κούγιας πήρε θέση, και ο Θανάσης Καμπαγιάννης δικηγόρος της οικογένειας Σαμπάνη, απάντησε.

Ο κ. Καμπαγιάννης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για το θέμα: «Eφιστούμε την προσοχή σας σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την υπεράσπιση των 7 αστυνομικών για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα.

Οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση αστυνομικοί μπορούν να διατυπώνουν τους ισχυρισμούς τους. Όμως, τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν για την αλήθεια απέναντι στη σκηνοθεσία που επιχειρείται να εμφανιστεί ο Νίκος ως οδηγός, προκειμένου να «δικαιολογηθεί» η ανθρωποκτονία του.

Οι 36 σφαίρες από 7 περίστροφα, οι τρύπες από βολίδες στο αυτοκίνητο (όλες στην πλευρά του συνοδηγού και το οπίσθιο μέρος του οχήματος), το ηχητικό στο οποίο ακούγεται αστυνομικός να λέει «ο οδηγος έφυγε», οι φωτογραφίες της θέσης του συνοδηγού γεμάτης αίμα, τα δακτυλικά αποτυπώματα του πραγματικού οδηγού Ε.Ζ. που βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού και πολλά ακόμα στοιχεία αποδεικνύουν την αλήθεια, που δεν παραχαράσσεται ούτε με παραπλανητικές ανακοινώσεις ούτε με επιχειρήσεις συγκάλυψης.

Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη θα τοποθετηθεί για όλα τα νεότερα έγγραφα της δικογραφίας μέσω υπομνήματος και διορισμού τεχνικού συμβούλου.

Συγκάλυψη της αλήθειας, πάντως, δεν πρόκειται να υπάρξει.»

Ο Αλέξης Κούγιας

Νωρίτερα, ανακοίνωση σχετικά με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα στην οποία συμμετείχαν επτά αστυνομικοί και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Ρομά εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας πως τόσο η βαλλιστική εξέταση όσο και τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA δικαιώνουν τους εντολείς του.

«Με πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν μέχρι τη μικρότερη λεπτομέρεια οι ισχυρισμοί των 7 αστυνομικών, αφού διεπιστώθη, ότι οι κηλίδες αίματος, οι οποίες ανεβρέθησαν στην θέση του οδηγού, ανήκαν όλες στον νεαρό Ρομά που έχασε τη ζωή του και ουδεμία σχέση είχαν με το DNA του Ρομά, τον οποίον παρουσίασαν οι δύο δικηγόροι των τριών Ρομά και των οικογενειών τους, δημιουργώντας ένα ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο με τους ψευδείς ισχυρισμούς τους» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.