, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καιρός για… κόντρες μετεωρολόγων

Aτυπη… κόντρα χωρίς ονομαστικές αναφορές ξέσπασε χθες μεταξύ των μετεωρολόγων με αφορμή τις προγνώσεις για την επερχόμενη κακοκαιρία στη χώρα μας. Αφορμή στάθηκαν οι τίτλοι ειδήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ιστοσελίδες και προειδοποιούσαν για νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας με αρκετά έντονες χιονοπτώσεις το επόμενο διάστημα.

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Τα προαναφερθέντα φυσικά προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις στις τάξεις των μετεωρολόγων, οι οποίοι έκαναν αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την αρχή έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε σε έντονο ύφος ότι «ο καιρός δεν προβλέπεται μία εβδομάδα πριν», ενημερώνοντας το κοινό να μην υιοθετεί όσα ακούγονται για τον καιρό το προσεχές διάστημα, καθώς είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε τι αναμένεται.

«Τελικά θα έρθει κρύο το επόμενο Σαββατοκύριακο; Θα χιονίσει; Στην Αθήνα θα το στρώσει; Αυτές είναι μερικές από τις δεκάδες ερωτήσεις που μου κάνουν οι πολίτες που συναντώ τις τελευταίες μέρες. Και πραγματικά έρχομαι σε δύσκολη θέση, γιατί πάλι οφείλω να τους εξηγήσω κάτι που έχω αναφέρει χιλιάδες φορές: Ότι ο καιρός δεν προβλέπεται μία εβδομάδα πριν! Ότι αν ίσχυαν οι χάρτες που βλέπω μπροστά μου για την επόμενη μέρα, τότε ναι, θα μπορούσα να μιλήσω και για πιθανή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας.

Όμως, οι χάρτες αυτοί συνεχώς αλλάζουν, κάθε έξι ώρες παράγουν νέα αποτελέσματα. Άρα, θα ήμουν αφελής ή αδαής αν σας έλεγα από τώρα τι θα γίνει σε 7 μέρες από σήμερα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Δεν τα λέει αυτά όποιος σέβεται τη δουλειά του»

Τη… σκυτάλη πήρε η μετεωρολόγος του Mega Χριστίνα Ρήγου, η οποία σχολιάζοντας τις προγνώσεις για χιόνια τις επόμενες μέρες επισήμανε και εκείνη σε ανάρτησή της πως ένας μετεωρολόγος που σέβεται τον εαυτό του και είναι γνώστης της δουλειάς του δεν θα έκανε ποτέ τόσο αναλυτική πρόγνωση 7-8 μέρες νωρίτερα.

«Ένας μετεωρολόγος που σέβεται τον εαυτό του και είναι γνώστης της δουλειάς του δεν θα έκανε ποτέ τόσο αναλυτική πρόγνωση 7-8 μέρες νωρίτερα! Είναι απλά “εφετζίδικοι” τίτλοι!», έγραψε χαρακτηριστικά. Ακολούθησε ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος έγραψε κάτω από την ανάρτησή της «Πες τα, Χριστίνα». Και ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας σχολίασε στο ίδιο μήκος κύματος το θέμα.

«Καλησπέρα σε όλους! Ήδη από σήμερα κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο τίτλοι για το αν θα χιονίσει στην Αθήνα και πόσα χιλιοστά χιόνι θα πέσει το επόμενο ΣΚ στα νησιά μας. Από αύριο ο βομβαρδισμός με τέτοιες ειδήσεις θα είναι μεγαλύτερος. Προετοιμαστείτε για αυτό! Τόσες μέρες πριν για το αν θα χιονίσει σε πεδινά και πού απλώς δεν προβλέπεται. Όποιος διαρρέει τέτοιες ειδήσεις ή δεν είναι μετεωρολόγος ή δεν έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου! Κρατήστε ότι ο χειμώνας σταδιακά θα κάνει αισθητή την παρουσία του με πολύ κρύο, κυρίως προς το τέλος της εβδομάδας! Για τα υπόλοιπα, αν θα χιονίσει και πού, η πρόγνωση θα είναι περισσότερο αξιόπιστη από την Πέμπτη και μετά», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.