, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Καλλιεργητές είχαν δημιουργήσει ολόκληρο «δάσος» από χασισόδεντρα στη Ρόδο

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, εισχώρησαν σε μια δασική έκταση της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου στη Ρόδο, για να προσεγγίσουν την απόκρημνη πλαγιά στην οποία είχαν πληροφορίες, ότι υπήρχε ένας χώρος διαμορφωμένος κατάλληλα για να μεγαλώνουν τεραστίων, διαστάσεων χασισόδεντρα.

Κατά την επιχείρηση, ερευνήθηκε προσεκτικά η ευρύτερη περιοχή, μέχρι που εντοπίστηκε τελικά, η φυτεία που αποτελείτο από 51 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 3,20 μέτρων, σε πλήρη ανάπτυξη. Οι καλλιεργητές πάντως, είχαν αντιληφθεί τις κινήσεις των αστυνομικών και είχαν εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα η έρευνα για τον εντοπισμό τους να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, σε διαφορετική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου, οι αστυνομικοί του τμήματος Ιαλυσού, συνέλαβαν έναν Έλληνα μετά την έρευνα που έκαναν στην κατοικία του, όπου διαπιστώθηκε ότι στην αυλή ήταν ανεπτυγμένη μια φυτεία με 38 δενδρύλλια ύψους ως 2,20 μέτρων, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο δράστης παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και του ασκήθηκε δίωξη για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.