, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καρδιοχειρουργός ερευνάται για 15 θανάτους παιδιών – «Με εκδικούνται γιατί χάλασα την πιάτσα»

Αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, ερευνούν μια υπόθεση μεγάλου αριθμού θανάτων παιδιών σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίοι συνδέονται με ένα πρόσωπο.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι ένας παιδοκαρδιοχειρουργός, για τον οποίο έγινε το 2021 έγγραφη καταγγελία από γονείς.

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για 15 θανάτους σε τουλάχιστον μία παιδοχειρουργική κλινική.

Μιλώντας στο Mega ο ίδιος, αρνείται τα όσα του αποδίδονται: «Πρώτον δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους».

Για το αν έστω σε ανθρώπινο επίπεδο κάποιος γονιός «διαμαρτυρήθηκε» ή τον κατηγόρησε, ο γιατρός απαντά αρνητικά και αποδίδει τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε λόγους εκδίκησης:

«Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα κι έφυγα και πήρα την σύνταξή μου από την Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Κι όλοι οι δωρητές -υπάρχει διαφάνεια- μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Κι αν θέλετε μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε. Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον (όνομα του). Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε, έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης. Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δεν ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα», ανέφερε ο καρδιοχειρουργός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.