, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Καταγγελία για τα Σκόπια από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία – Επιστολή στον Δένδια

Επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια απέστειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), κατεγγέλοντας ότι η Οδοντιατρική Ομοσπονδία των Σκοπίων συνεχίζει να χρησιμοποιεί «επισήμως» τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Μακεδονική Οδοντιατρική Ομοσπονδία» (Macedonian Dental Chamber).

Ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Αθανάσιος Δεβλιώτης και η Γενική Γραμματέας της ΕΟΟ, Μαρία Μενενάκου, με την επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών, ζητούν την «άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για τη συμμόρφωση της εθνικής Ομοσπονδίας των οδοντιάτρων της Βορείου Μακεδονίας προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν ευθέως και ρητώς από την Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Δεβλιώτης δήλωσε σχετικά: «Αναμένουμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες διμερείς και διεθνείς ενέργειες, προκειμένου η εν λόγω Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας να συμμορφωθεί προς τον Νόμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας από τους βασικούς ισχυρισμούς της προηγούμενης Κυβέρνησης ήταν ότι με τη συμφωνία θα έμπαινε τέλος στην αυθαίρετη ονομασία της FYROM (Σκοπίων) ως “Μακεδονίας”.

Πρέπει άμεσα να διευθετηθεί το ζήτημα, το οποίο αφορά όχι μόνο την οδοντιατρική κοινότητα αλλά και πλείστες άλλες οργανώσεις. Το Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας είναι απολύτως βέβαιο ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα πράξει το καλύτερο για την άμεση συμμόρφωση της Ομοσπονδίας των οδοντιάτρων της Βόρειας Μακεδονίας προς τον Νόμο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.