, Κυριακή
28 Μαΐου 2023

Καταγγελίες για απόπειρες παρενόχλησης παιδιών σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη προσοχή διερευνά η ΕΛ.ΑΣ. κατά πόσο ισχύουν οι καταγγελίες που αναφέρονται σε ανάρτηση που έγινε στα social media η οποία κάνει λόγο για απόπειρες παρενόχλησης και αρπαγής ανηλίκων σε σχολεία στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σχολείου της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ένας άντρας μεγάλης ηλικίας με ένα μαύρο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω από τα σχολεία της Τούμπας και παρενοχλεί παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες μια μητέρα είχε καλέσει στο 100 και είχε κάνει σχετική αναφορά. Η ΕΛ. ΑΣ. την κάλεσε για κατάθεση ωστόσο εκείνη δεν έχει εμφανιστεί ακόμη για να καταθέσει.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του σχολείου:

«Σας ενημερώνουμε ότι ένας άντρας μεγάλης ηλικίας με ένα μαύρο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω από τα σχολεία της Τούμπας και παρενοχλεί παιδιά… Προχθές από το 77 δημοτικό σχολείο επιχείρησε να αρπάξει παιδί Τετάρτης Δημοτικού ενώ ο γονιός του ήταν λίγα μέτρα μακριά… Διέφυγε αλλά και ο γονιός και ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε την αστυνομία…
Αλλά και στο 105, ανεβαίνοντας περιφερειακό , μαμάδες είπαν ότι είχαν συμβάν ….
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε οποιαδήποτε περίεργη κίνηση, στους δρόμους γύρω από το σχολείο και της ευρύτερης περιοχής, που αφορά την ασφάλεια των παιδιών σας, παρενόχληση, απόπειρα συλλογής πληροφοριών ή ακόμη και προσπάθεια αρπαγής θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με την αστυνομία στο 100 και να ενημερώσετε στη συνέχεια τη διεύθυνση του σχολείου. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με την αστυνομία οι πληροφορίες που θα δίνονται θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες, σαφείς και όχι υποθετικές έτσι ώστε να διευκολύνουμε οποιαδήποτε έρευνα. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την παραλαβή των παιδιών σας. Αυτή να γίνεται αποκλειστικά από την έξοδο του σχολείου. Για τους μαθητές των μεγάλων τάξεων που αποχωρούν μόνοι τους καλό θα ήταν να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί τους κατά την επιστροφή των παιδιών στο σπίτι.

Σας παρακαλούμε πολύ ΠΡΟΣΟΧΉ όλοι μας.. !!! Μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας.. !!!!»
«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μόλις τώρα ακριβώς συνέβη το ίδιο περιστατικό στο δημοτικό σχολείο του Μαναβή πάνω από το ρέμα… Η ασφάλεια ενημέρωσε…!! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΉ…..!!! Τα παιδιά μας από κοντά….»