, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Καβάντζα» με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών εντοπίστηκε στην Πυλαία – Τρεις συλλήψεις (ΦΩΤΟ + Video)

Για περισσότερα από 78 κιλά κάνναβης και για κοκαΐνη συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο τρία άτομα σε περιοχές της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκε διαμέρισμα «καβάντζα» στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, όπου και απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες.

Αναλυτικά, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν το Σάββατο δύο άνδρες, ηλικίας 51 και 59 ετών και μία γυναίκα 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 59χρονος με συνοδηγό τη 57χρονη σε περιοχή της Καστοριάς και αφού πραγματοποίησαν έλεγχο στο όχημα, ανακάλυψαν 3 ταξιδιωτικούς σάκους και 2τσουβάλια, που περιείχαν 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 66 κιλών και 160 γραμμαρίων.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών πρόεκυψε ότι, παραλήπτης της  ανωτέρω ποσότητας ναρκωτικών, ήταν ο 51χρονος, όπου εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 0,5 γραμμάρια κοκαΐνης.

Μάλιστα, ο 51χρονος διατηρούσε διαμέρισμα «καβάντζα» στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, όπου διατηρούσε κρυμμένες 10 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11 κιλών και 380 γραμμαρίων, 2 νάιλον σακούλες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 852 γραμμαρίων, 0,84 γραμμάρια κοκαΐνης, 4 ζυγαριές ακριβείας, τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και 5 δισκία, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται.

 Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 68 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 78 κιλών και 392 γραμμαρίων,
  • 1,34 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 4 ζυγαριές ακριβείας,
  • 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • 5 κινητά τηλέφωνα,
  • 7 κάρτες SIM,
  • 1 τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και
  • 5 δισκία, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.