12:48, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή για την Αττική Οδό – Κάτοικοι μισθώνουν μπουλντόζες για καθαρισμό δρόμων

Κλειστά παραμένουν τοπικά δημοτικά οδικά δίκτυα προκαλώντας δυσκολίες και προβλήματα στις μετακινήσεις. Κάτοικοι στον περιφερειακό του Καρέα αδυνατούν να προσεγγίσουν πεζοδρόμια, στάσεις λεωφορείων και καταστήματα. Απροσπέλαστοι είναι οι κάθετοι δρόμοι στο Χαλάνδρι, με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και κατοίκους να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να βγουν από τα σπίτια τους. Στη Δουκίσσης Πλακεντίας ο κόσμος περιμένει τα λεωφορεία στη μέση του δρόμου για πάνω από μία ώρα.

Εάν δεν υπήρχε τοπική αυτοδιοίκηση θα είχαν καταρρεύσει όλα. Οι δήμοι κάνουν τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, κάνουν και την Πολιτική Προστασία” τόνισε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος.

Οι δήμοι της Αττικής εκ των πραγμάτων δεν είχαν πολλά μηχανήματα, ούτε και οι αυτοκινητόδρομοι είχαν ικανό αριθμό γιατί στην Αττική δεν χιονίζει σχεδόν ποτέ” είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων μέσα από ένα σύγχρονο ανθεκτικό κράτος και των συνεπειών της ακρίβειας απασχόλησαν την τακτική συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού. “Απαραίτητη η ασφάλεια ακόμα και σε ακραίες συνθήκες“, ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το αποτελεσματικό κράτος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και πρώτο μέλημά της είναι η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών.

Πρώτη αγωγή από εγκλωβισμένη οδηγό στην Αττική Οδό

Μια γυναίκα από την Εύβοια που παρέμεινε εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό για πάνω από 16 ώρες κατέθεσε ήδη αγωγή κατά της Αττικής Οδού και της εταιρείας αττικές διαδρομές ΑΕ για ηθική βλάβη.

Η εντολέας μου εργάζεται στα Μέγαρα και την ημέρα της σφοδρής χιονόπτωσης στην Αθήνα αναγκάστηκε να ταξιδέψει μέσω της Αττικής Οδού. Βρέθηκε εκεί εγκλωβισμένη για πάνω από 16 ώρες και όλη αυτή η κατάσταση της προκάλεσε ανησυχία, άγχος, φόβο, καθώς βρισκόταν εγκλωβισμένη, δεν είχε καμία διέξοδο διαφυγής, είχαν τελειώσει κάποια στιγμή και τα καύσιμα στο αυτοκίνητο της, το κρύο ήταν πολύ” δήλωσε ο δικηγόρος της, Ιωάννης Καλαβρής.

Βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις και συνθήκες που δεν περίμενε από την Αττική Οδό. Θεώρησε ότι είναι ένας ασφαλής δρόμος, ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί τις δύσκολες εκείνες στιγμές που η κυκλοφορία στην Αθήνα ήταν ιδιαίτερα δυσχερής λόγω της χιονόπτωσης, αλλά τελικά διαψευστηκε” πρόσθεσε.

Δεν αποδέχεται το ποσό των 2.000 ευρώ με το οποίο ανακοινώθηκε ότι η Αττική Οδός θα αποζημιώσει όσους εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της ισχυρής χιονόπτωσης και διεκδικεί να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική της βλάβη ποσού 10.000 ευρώ.

Θα πρέπει όποιος θεωρεί ότι έχει υποστεί μια βλάβη, ζημία από αυτό το περιστατικό, να προσφύγει στα δικαστήρια γιατί αυτά είναι τα μόνα αρμόδια να επιδικάσουν αποζημίωση εφόσον συντρέχουν λόγοι” τόνισε ο κ. Καλαβρής.

Πηγή: ΕΡΤ