, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Καβάλα: Απομακρύνονται και τα τελευταία συντρίμμια του μοιραίου Antonov (ΦΩΤΟ)

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των τελευταίων τμημάτων του αεροσκάφους Αντόνοφ από το σημείο συντριβής του, στους Αντιφιλίππους, του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Από τη Δευτέρα (20/3) ιδιωτική εταιρεία της Θεσσαλονίκης σε συνεννόηση και με Ουκρανική ασφαλιστική εταιρεία, αποδεσμεύει μία έκταση 10 περίπου στρεμμάτων από μικρά συντρίμμια, αντικείμενα ,αλλά και αμίαντο, που διαπιστώθηκε να υπάρχει.

Καβάλα: Επιστρέφει στους αγρότες η έκταση συντριβής του αεροσκάφους Antonov

Είχε προηγηθεί ο καθαρισμός μεγαλύτερης έκτασης, δεκάδων στρεμμάτων, από τα διάσπαρτα πυρομαχικά, μία επιχείρηση που κράτησε μήνες.

Καβάλα: Επιστρέφει στους αγρότες η έκταση συντριβής του αεροσκάφους Antonov

Ακολούθησε τον Δεκέμβριο τόσο η απομάκρυνση των μεγάλων κομματιών της ατράκτου και των φτερών, όσο και οι μετρήσεις για την ύπαρξη τυχόν τοξικών ουσιών.

Από τις πρώτες μέρες το καλοκαίρι των μετρήσεων, ξεκαθαρίστηκε πως όλα ήταν καθαρά.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, φορτηγά θα απομακρύνουν τα συντρίμμια και τα αντικείμενα, θα γίνει η αποκατάσταση του χώρου με την ανάδευση του εδάφους και αμέσως μετά -8 μήνες μετά τη συντριβή- θα δοθεί η γη και πάλι στους αγρότες για καλλιέργεια.

Πηγή: ΕΡΤ

#Tags: Καβάλα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.