, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κιβωτός του Κόσμου: Ανάκληση δωρεών και αλλαγές σε διαθήκες μετά τις καταγγελίες

Δωρεές συνολικού ύψους 2,425 εκατομμυρίων ευρώ έκανε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην «Κιβωτό του Κόσμου» και όπως απαντά στο iefimerida.gr «με εγκράτεια αλλά και μεγάλο προβληματισμό θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, πιστεύοντας πως η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει κάθε, πιθανή, αξιόποινη πράξη»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η συμβολαιογράφος Χριστίνα Μάνδρου, προέβη στην αποκάλυψη ότι ευρισκόμενοι εν ζωή υποψήφιοι δωρητές οι οποίοι είχαν περιλάβει στην διαθήκη τους ως κληρονόμο την «Κιβωτό του Κόσμου», σπεύδουν στο γραφείο της και αλλάζουν τους όρους της διαθήκης τους, ώστε να μην αφήσουν μετά θάνατον ακίνητα, μετρητά ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους στην ΜΚΟ.

«Πολλοί απέσυραν την πρόθεση τους για δωρεά, αλλάζοντας τους όρους στις διαθήκες τους, μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος με την «Κιβωτό του Κόσμου» τονίζει.

Ακόμη, η συμβολαιογράφος είπε ότι είναι δυνατόν να γίνει και ακύρωση της δωρεάς πχ. ενός ακινήτου.

Εξήγησε πως μέσω δικαστηρίου μπορεί να γίνει η ανάκληση της δωρεάς ενός ακινήτου, με επίκληση του δωρητή επιχειρημάτων πχ. ότι δεν υπήρξε καλή χρήση της δωρεάς, δεν τηρήθηκαν οι όροι της και υπήρξαν συμπεριφορές με κοινωνική απαξία.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.