, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Χιλιάδες ευρώ στο χρηματοκιβώτιο – «Τα είχα για να τα μετρήσω»

Σοκ από τα ποσά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και για αυτή που έχει ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με το Mega και το “Live News”, από τον οικονομικό έλεγχο, έχουν προκύψει μέχρι στιγμής καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της ΜΚΟ. Κατά τις ίδιες πηγές, μέσα σε αυτούς, είναι και μια κατάθεση – μυστήριο που έγινε από την Σταματία Γεωργαντή την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου κατέθεσε το ποσό των 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι δύο ημέρες νωρίτερα, στις 22 Νοεμβρίου, η πρεσβυτέρα φέρεται να επισκέφθηκε τραπεζικό κατάστημα όπου διατηρούσε θυρίδα και να πήρε το περιεχόμενό της.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο οικονομικός έλεγχος αποκάλυψε επίσης χιλιάδες ευρώ κρυμμένα στο σπίτι όπου έμενε η Σταματία Γεωργαντή στον Κολωνό. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν 350.000 ευρώ σε μετρητά, χρήματα των οποίων η προέλευση αναμένεται να ελεγχθεί. Μάλιστα, η πρεσβυτέρα φέρεται να απάντησε στους αστυνομικούς που την ρώτησαν πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα: “τα είχα για να τα μετρήσω”. Αντιθέτως, στο σπίτι της Ραφήνας δεν εντοπίστηκε το παραμικρό.

Κιβωτός του Κόσμου: Στην Εισαγγελία τα στοιχεία από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκαν σήμερα όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Οικονομική Αστυνομία για την «Κιβωτό του Κόσμου», όπως αναφέρει με ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ