, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΚΚΕ: Απαιτούμε να φύγει τώρα η αστυνομία από το ΑΠΘ

Ανακοίνωση με αφορμή την ένταση και τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση του, το Κομμουνιστικό Κόμμα η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του ΑΠΘ, «διαμορφώνει και τροφοδοτεί ένα σκηνικό έντασης, που αξιοποιείται από πρυτανικές αρχές και κυβέρνηση ώστε να δικαιολογηθεί η μονιμοποίηση της καταστολής και η αναμενόμενη παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής.

Αυτήν την φορά είναι η σειρά της παιδείας, και πιο συγκεκριμένα των πανεπιστημίων, όπου για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η παρουσία αυτή διαμορφώνει και τροφοδοτεί ένα σκηνικό έντασης, που αξιοποιείται από πρυτανικές αρχές και κυβέρνηση ώστε να δικαιολογηθεί η μονιμοποίηση της καταστολής και η αναμενόμενη παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Τα ΜΑΤ βρίσκονται μέσα στο πανεπιστήμιο για να διασφαλιστεί η επιχειρηματική λειτουργία του. Άλλωστε, οι διεκδικήσεις φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων, ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών, δεν ταιριάζουν στο πανεπιστήμιο – επιχείρηση. Οι κατευθύνσεις για ένα πανεπιστήμιο δεμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου – κατευθύνσεις που προωθήθηκαν με εντυπωσιακή προσήλωση από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών – πατάνε πάνω στα συντρίμμια δικαιωμάτων, κατακτήσεων και ελευθεριών.

Απαιτούμε να φύγει τώρα η αστυνομία από το ΑΠΘ».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.