, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κορονοϊός: «Πέφτουν» από αύριο οι… μάσκες στους κλειστούς χώρους – Πού θα παραμείνουν υποχρεωτικές

Καταργείται από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, η χρήση της μάσκας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη συντριπτική πλειοψηφία των εσωτερικών χώρων, όπου μέχρι στιγμής παρέμενε υποχρεωτική.

Ωστόσο, η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στα αστικά λεωφορεία και σε όλα τα μέσα μεταφοράς όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως επίσης και στα νοσοκομεία και σε δομές όπου βρίσκεται ευάλωτος πληθυσμός, όπως είναι για παράδειγμα τα γηροκομεία.

Η κατάργηση της χρήσης της μάσκας για την πλειονότητα των εσωτερικών χώρων είναι το τελευταίο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που αίρεται από τις αρχές. από αύριο η χρήση της δεν θα είναι υποχρεωτική ούτε στα εμπορικά καταστήματα, ούτε στα σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, σταματάει η υποχρέωση χρήσης της και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Πού θα είναι υποχρεωτικές

Προς το παρόν και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική μόνο σε:

  • Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. (Αντιθέτως, η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική σε αεροπλάνα, τρένα και υπεραστικά λεωφορεία, σε μέσα μεταφοράς δηλαδή όπου υπάρχουν αριθμημένες θέσεις).
  • Στα νοσοκομεία.
  • Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και συναφείς δομές.
  • Σε όλες τις εξετάσεις της Εκπαίδευσης, όπως είναι οι Πανελλαδικές (έστω κι αν η χρήση της δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στις σχολικές αίθουσες μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.