fbpx

, Παρασκευή
26 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Κορονοϊός: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να φορούν τη μάσκα τους κατά τις μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, εφόσον υπάρχει συνωστισμός, έκανε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας. Αναφορικά με τους μαθητές που θα παρελάσουν, η χρήση της μάσκας θα γίνεται εφόσον δεν βρίσκονται σε στοίχιση και υπάρχει συγχρωτισμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.