07:39, Παρασκευή
20 Μαΐου 2022

Κορονοπάρτι: Ποια ακίνητα επιλέγουν και πώς τα νοικιάζουν

Τα «κορονοπάρτι» είναι όρος που μπήκε στη ζωή μας κατά τη διάρκεια των λοκντάουν και των ειδικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Παράνομα πάρτι και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε ακίνητα που νοικιάζονται μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης

Οι περιοχές στις οποίες έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα οι περισσότερες περιπτώσεις κορονοπάρτι εκτός Αττικής, Θεσσαλονίκης είναι οι Αράχωβα, Ανάβυσσος, Χαλκίδα και Σούνιο.

Σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα, πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estate οι διοργανωτές επιλέγουν τα ακίνητα με τα εξής κριτήρια:

Προτιμούν κυρίως μονοκατοικίες – βίλες, άνω των 200τμ σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων και του υπολοίπου Αττικής

Ακίνητα σε περιοχές που δεν είναι πυκνοκατοικημένες .

Η διαδικασία που ακολουθούν είναι η εξής:
Στέλνουν μηνύματα στους ενδιαφερόμενους με τις λεπτομέρειες και τις τιμές, γίνονται οι πληρωμές και κατόπιν στέλνουν το στίγμα με την περιοχή που είναι το σαλέ ή η βίλα.

Συνήθως οι καλεσμένοι είναι γύρω στα εκατόν πενήντα με διακόσια άτομα.

Το κόστος συμμετοχής : Οι καλεσμένοι προπληρώσουν την είσοδο τους στο πάρτι, δίνοντας από 400 έως 600 ευρώ τα τέσσερα και έξι άτομα αντίστοιχα, προκειμένου να λάβουν το στίγμα της τοποθεσίας όπου βρίσκεται η βίλα.

Airbnb: Από τις 20 Αυγούστου 2020, η Airbnb ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των πάρτι και εκδηλώσεων σε καταλύματα στην Airbnb παγκοσμίως.

Πηγή: ΕΡΤ