, Παρασκευή
14 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κύκλωμα εφοριακών: Τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης – «Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσε να μας πιάσει κανείς» (Video)

Τα πρώτα λόγια της αρχηγού του κυκλώματος εφοριακών της Χαλκίδας, αποκαλύπτει μαρτυρίας μιας αστυνομικούς που συμμετείχε στη σύλληψη της προϊσταμένης της Εφορίας.

Όπως αναφέρει το Star, η αστυνομικός υπηρετεί στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και ήταν στην ομάδα που προχώρησε στη σύλληψη της προϊσταμένης το μεσημερί της περασμένης Τρίτης, όπου βρήκαν και τον φάκελο του επιχειρηματία με τις 10.000.

Η ίδια περιγράφει την αντίδραση της προϊσταμένης μετά τη σύλληψή της: «Κατά την παραμονή της (σ.σ. η προϊσταμένη) στην Υπηρεσία μας και εξεταζόμενη προφορικά μας ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που πήρε σήμερα από τον επιχειρηματία το οποίο βρέθηκε εντός φακέλου στο γραφείο της ήταν για την ίδια προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που αφορούσαν την επιχείρησή του.

Επίσης ανέφερε ότι την προηγούμενη Παρασκευή 17.05.2024 έλαβε ξανά 10.000 ευρώ από τον ίδιο επιχειρηματία και το ποσό το μοιράστηκαν η Β.Ε. (67χρονη εφοριακός) που πήρε 5.000 ευρώ μαζί με τον Μ.Σ. (εφοριακό) που πήρε 3.000 ευρώ και τον Τ.Δ. που πήρε 2.000 ευρώ, χωρίς να λάβει η ίδια κάτι».

Η ίδια αστυνομικός σημειώνει πως η προϊσταμένη προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στις «δύο γυναίκες που την προσέγγισαν», δηλαδή την 67χρονη και τη διεκπεραιώτρια, που σύμφωνα με την ίδια της είπαν ότι «δεν θα μπορούσε να τους πιάσει κανείς».

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές για την υπόθεση της εφορίας Χαλκίδας, είναι το σημειωματάριο που διατηρούσε η διευθύντρια, στο οποίο αναγράφονται ονόματα επιχειρηματιών που εκβιάζονταν από το κύκλωμα, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά.

Στο περιβόητο ημερολόγιο, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να ανήκει στη διευθύντρια της ΔΟΥ, αναγράφονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με λεπτομέρειες τα ποσά από τους επιχειρηματίες που η σπείρα φέρεται να εκβίαζε.

Στο σημειωματάριο υπάρχουν πολλά ονόματα επιχειρηματιών της περιοχής, ενώ τα ποσά που αναγράφονται κυμαίνονται από 250 ευρώ έως και 10.000 ευρώ.

Έπειτα από μια γρήγορη ανάγνωση, η βασική κατηγορούμενη φέρεται να σημείωνε αναλυτικά τι θα χρειαστεί για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τις διακοπές της, το σουπερ μάρκετ, υπολογίζοντας κάποια έξοδα με χρήματα που θα εισέπραττε από επιχειρηματίες.

Για όσα αναγράφονται στο σημειωματάριο, ο συνήγορος υπεράσπισης της διευθύντριας ανέφερε ότι πρόκειται για ποσά που έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ και τίποτα άλλο.

Η διευθύντρια και ακόμη μία υπάλληλος της Εφορίας Χαλκίδας, κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, ενώ άλλα πέντε μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.