, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μ. Παγώνη: Δεν υπάρχει λόγος να μείνουν κλειστά τα σχολεία

Την άποψη ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν κανονικά με μια αλλαγή στα πρωτόκολλα λειτουργίας για τα τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα μέσα στα σπίτια.

Όπως είπε δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα, θα έρχονται σε επαφή με φίλους, οι γονείς τους θα πηγαίνουν στη δουλειά ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν έκλεισαν σχολεία λόγω του νέου πανδημικού κύματος της Όμικρον.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού το επόμενο διάστημα και πως η κορύφωση αναμένεται γύρω στις 12 με 15 Ιανουαρίου.

Η κ. Παγώνη ανέφερε ακόμη ότι η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 91% ωστόσο οι ασθνείς νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα και όχι την Όμικρον.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ανέφερε ότι από τον Μάιο και μετά, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα καθώς «δεν θα μας χαιρετίσει ο ιός αλλά θα μπορούμε πλήρως να τον ελέγξουμε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.