04:20, Τετάρτη
05 Οκτωβρίου 2022

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο – Μήνυμα του 112 για εκκένωση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι σήμερα, Πέμπτη, το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές, στη Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου σε δασική έκταση κοντά στις κατασκηνώσεις.

Η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται σε δύσβατο σημείο και βρίσκεται εκτός ελέγχου. Στη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο τις πυρκαγιάς ενισχύθηκαν σημαντικά. Πλέον, μάχη με τις φλόγες δίνουν 102 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας. Συγκεκριμένα:

  • από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και  5 οχήματα καθώς και
  • από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου.

Μήνυμα 112

Τις πρώτες πρωινές ώρες η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα από το 112 για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Χρήστος Πολίτης, το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δύο εθελοντές τραυματίστηκαν χθες από πτώσεις κλαδιών κατά την προσπάθεια διάνοιξης ζωνών. Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού και είναι καλά στην υγεία τους.