, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μάθημα στα Θρησκευτικά της Γ’ Γυμνασίου γινόταν η «Κιβωτός του Κόσμου»!

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά που υπάρχει για την «Κιβωτό του Κόσμου» σε σχολικό βιβλίο και συγκεκριμένα στο βιβλίο των Θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» στο συγκεκριμένο πεδίο του βιβλίου της Γ’ Γυμνασίου, χαρακτηρίζεται ως «φωλιά στοργής και φροντίδας για το παιδί».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, «πρέπει να είναι προσεκτικοί οι συγγραφείς των βιβλίων όταν πρόκειται να προβάλλουν ευαίσθητους χώρους, όπως οι δομές για παιδιά»

«Αυτό το πράγμα δεν θα πρέπει να διδάσκεται καθώς και τα παιδιά ενημερώνονται και μαθαίνουν τι συμβαίνει και τι ακούγεται αυτές τις ημέρες» προσέθεσε ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος.

«Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην διδάσκεται η αναφορά αυτή, μέχρι να υπάρξει σαφής εικόνα για το τι έχει συμβεί. Δεν μπορεί το απόσπασμα που λέει για αγάπη και στοργή να διδάσκεται ενώ ακούγονται αυτές οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.