, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Με τα μεγάλα τεχνικά της έργα η ΕΥΑΘ στην 86η ΔΕΘ

Με τα εν εξελίξει μεγάλα τεχνικά της έργα «κατεβαίνει» η ΕΥΑΘ στη φετινή 86η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Η συμμετοχή της ΕΥΑΘ στη φετινή ΔΕΘ αναδεικνύει την επιχειρησιακή και επενδυτική της στάση απέναντι στις αβεβαιότητες που ανέδειξαν οι διεθνείς συνθήκες: με σταθερή προσήλωση στη μέριμνα για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την εταιρική διακυβέρνηση, η εταιρεία υλοποιεί μεγάλα τεχνικά έργα, με στόχο τις βιώσιμες και ανθεκτικές υποδομές και κυρίως την προστασία του υδάτινου πόρου. Η ανακατασκευή του κτιρίου γραφείων της Εγνατίας και η μετατροπή του σε ένα “πράσινο”, σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης κτίριο, τα μεγάλα έργα ενεργειακής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ), αλλά και τα μικρότερα έργα που είτε βελτιώνουν τη διαχείριση του υδάτινου πόρου είτε λύνουν χρόνια ζητήματα του αποχετευτικού μας δικτύου, θα παρουσιαστούν ψηφιακά στους επισκέπτες, δείγμα “γραφής” της ΕΥΑΘ σε συνθήκες κλιματικής και ενεργειακής κρίσης», αναφέρει σχετικά η εταιρεία.

Στις 11, 12 και 16, 17, 18 Σεπτεμβρίου, από τις 6 έως τις 9 μ.μ., θα λειτουργήσει και πάλι (μετά από δυο χρόνια, λόγω πανδημίας) «παιδική γωνιά» στο περίπτερο, με τις εκπαιδεύτριες του Τελλόγλειου Ιδρύματος ΑΠΘ να παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς που θα γίνει τη νέα σχολική χρονιά στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Μέσα από παζλ, κατασκευές, ζωγραφική και σταυρόλεξα οι νεαροί επισκέπτες θα ενημερώνονται για τον κύκλο του νερού και την ανάγκη προστασίας του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.