, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Με τα… πιστόλια στα χέρια οι συμμορίες του «Τζούλιο»

Τον τρόμο σκορπούσαν τα μέλη των άγριων συμμοριών που είχαν ως ορμητήριο τις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης και για χρόνια ολόκληρα λυμαίνονταν την περιοχή. Τα στοιχεία που περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών δείχνουν κακοποιούς αποφασισμένους για όλα και μονίμως με το… πιστόλι στο χέρι.

Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η εγκληματική τους δράση σε καταστήματα στου Ζωγράφου, στα Ιλίσια, στο Παγκράτι, στον Βύρωνα, στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές αποτυπώνεται σε φωτογραφικά ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Οι Αρχές, μάλιστα, εκτιμούν ότι ο αριθμός των ληστειών και των κλοπών που εμπλέκονται οι σκληροί ποινικοί υπό την καθοδήγηση του 30χρονου Αλβανού με το ψευδώνυμο «Τζούλιο» (σ.σ.: το άτομο που επιτέθηκε με κατσαβίδι στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο) είναι πολύ μεγαλύτερος των 29 που έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί. Τα μέλη των συμμοριών, κάνοντας επίδειξη δύναμης, δεν δίσταζαν να φωτογραφίζονται μέσα στα δωμάτια των παλιών φοιτητικών εστιών κρατώντας τα όπλα τους και κάποιες φορές προέβαιναν και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να δείξουν πόσο ισχυροί ένιωθαν…

Οι δρόμοι της δράσης τους

«Την αφετηρία για τον σχεδιασμό και την έναρξη των ένοπλων ληστειών αλλά και για τον επιμερισμό και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αποτελούσε ο χώρος των φοιτητικών εστιών της Πανεπιστημιούπολης, όντας ορμητήριο, όπου αποθήκευαν τα κλοπιμαία (λεία), τον οπλισμό και τις ναρκωτικές ουσίες. Επιπλέον, στάθμευαν έξωθεν της εστίας της Πανεπιστημιούπολης τα “δραστικά” οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των έκνομων δραστηριοτήτων, πολλά εκ των οποίων ήταν κλεμμένα. Ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης δεν αποτελούσε μόνο αφετηρία αλλά και μέρος διαφυγής, καθόσον οι κατηγορούμενοι κατέφευγαν εκεί για την αποφυγή της σύλληψής τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.

Εθνάρχου Μακαρίου, Γρηγορίου Κουσίδη, Εθνικής Αντιστάσεως, Ούλοφ Πάλμε, Ιλισίων, Κοκκινοπούλου, Γρηγορίου Αυξεντίου ήταν οι δρόμοι στην περιοχή του Ζωγράφου και σε όμορους δήμους που είχαν στενάξει από τη δράση των κακοποιών.

Ο ρόλος της δόκιμης αστυφύλακα

Την ίδια ώρα, στη δικογραφίααποτυπώνεται και ο ρόλος της 22χρονης δόκιμης αστυφύλακα που φέρεται να διατηρούσε σχέση με μέλος της άγριας συμμορίας του «Τζούλιο». Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, στην πρώτη περίπτωση -το πρωινό της 12ης Ιουλίου 2022- φέρεται να ενημέρωσε τον σύντροφό της για την παρουσία της ΟΠΚΕ έξω από το διαμέρισμα της οδού Στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου, όπου ο 30χρονος Αλβανός βρισκόταν με τη μητέρα και τον αδερφό του. Στη δεύτερη περίπτωση, στις 28 Ιανουαρίου 2022, με τηλεφωνική κλήση και κωδικοποιημένη ορολογία φέρεται και πάλι να ενημέρωσε τον σύντροφό της για επικείμενη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του «Τζούλιο», με τη φράση-κλειδί να είναι η εξής: «Να προσέχει μωρέ με το αμάξι. Γιατί μου είχες πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL