, Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

search icon search icon

Με θετικό rapid test οι αναρρωτικές άδειες- Τι αλλάζει με τα πιστοποιητικά νόσησης

(EUROKINISSI)

Με αρνητικό rapid test μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι με κορωνοϊό, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, να πάρουν αναρρωτική άδεια από την εργασία τους, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την επαναλειτουργία των σχολείων. 

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για αλλαγές στην έκδοση πιστοποιητικού νόσησης, για τις οποίες αναμένεται και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). «Τα αυξημένα κρούσματα μας υποχρεώνουν να αλλάξουμε τον τρόπο που χορηγείται το πιστοποιητικό νόσησης». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους με θετικό rapid test, ενώ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το θετικό rapid test με PCR.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη στη χώρα μας, ωστόσο η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παρατηρείται κυρίως στα επείγοντα περιστατικά και στις απλές κλίνες. 

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, ο οποίος θα διαθέσει το 10%-15% των κλινών του για Covid περιστατικά, ενώ υπενθύμισε ότι ήδη υπάρχει συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές και στις ΜΕΘ για non Covid περιστατικά. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.