03:37, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένει τους Θεσσαλονικείς – Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων σχεδιάζουν για τον Ιούλιο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης μέσα στον Ιούλιο, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προσανατολίζονται στο να σκληρύνουν την στάση τους και να προχωρήσουν σε σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων. Ήδη για τη βδομάδα που έρχονται έχουν αποφασιστεί δυο εξάωρες στάσεις εργασίας, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξουν στάσεις εργασίας και τις επόμενες βδομάδες, καθώς και μια 24ωρη απεργία.

Όπως έγινε σήμερα, Σάββατο, γνωστό, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα μείνουν για ώρες χωρίς λεωφορεία την Τρίτη και την Πέμπτη της βδομάδας που έρχεται (5/7 και 7/7, αντίστοιχα) οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα προχωρήσουν τις μέρες αυτές σε εξάωρες στάσεις εργασίας. Οι στάσεις αυτές είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν από τις 10.00 το πρωί έως και τις 16.00 το απόγευμα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τις συγκεκριμένες ώρες που θα διαρκέσουν οι στάσεις εργασίας, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κανένα λεωφορείο ούτε με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας αλλά και την επαναφορά των επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού που έχουν περικοπεί.

Τα σχέδια των εργαζομένων

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι διατεθειμένοι να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους και προσανατολίζονται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Αν και η σχετική απόφαση δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί, οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν:

  • Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου: Στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 16.00.
  • Τη Τετάρτη, 13 Ιουλίου: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως και τη λήξη της βάρδιας.
  • Την Παρασκευή 22 Ιουλίου: 24ωρη απεργία, στη διάρκεια της οποίας δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία ούτε με προσωπικό ασφαλείας.

Karfitsa