04:03, Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

Μεγαλώνει η μάχη στο ευρωπαϊκό νέων ILCA 6 στο Ν.Ο.Θ.

Εντυπωσιακή εξέλιξη παρουσίασαν οι αγώνες της δεύτερης μέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων ILCA 6 που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή 284 πληρωμάτων στην κατηγορία των αγοριών και 106 στην αντίστοιχη των κοριτσιών.

Με σύμμαχο τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, αγόρια και κορίτσια άνοιξαν σήμερα πανιά στο Θερμαϊκό κόλπο καθώς διεξήχθησαν δύο ακόμη ιστιοδρομίες

Αμφίρροπη είναι η μάχη στην κατηγορία των Αγοριών και προμηνύεται σκληρή μάχη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ισραηλινός Rem Pulci Magen ο οποίος μετρά τρεις πρωτιές και μια όγδοη θέση. Ακολουθεί ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης με δύο πρωτιές και δύο δεύτερες θέσεις ενώ στην 3η θέση είναι ο Γερμανός Ole Schweckendiek, μεταξύ 284 πληρωμάτων.

Στις κορίτσια ακάθεκτη πορεύεται η Ολλανδή Roos Wind – «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια U17 -καθώς μετά τις δύο πρωτιές στην πρώτη ημέρα των αγώνων σήμερα είχε μία 3η και 4η θέση, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιρλανδή Eve McMahon και στην 3η θέση είναι η Ιταλίδα Emma Mattivi. Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη θέση στη γενική κατάταξη έχει η Ευαγγελία Καραγεωργίου η οποία βρίσκεται στην 14η θέση.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η διοργάνωση τελεί ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.