, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Μένουμε Θεσσαλονίκη” για βιασμό 24χρονης: Κουλτούρα ασυδοσίας στις τοπικές ελίτ

Θέση για το περιστατικό βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη πήρε μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Όπως τονίζεται το περιστατικό του Στάθη Παναγιωτόπουλου αλλά και του βιασμού της 24χρονης δείχνει ότι το «ψάρι στη Θεσσαλονίκη βρωμάει από το κεφάλι. «Όπως περίτρανα κατέδειξαν τα περιστατικά του Στάθη Παναγιωτόπουλου, αλλά και εκείνο του βιασμού της 24χρονης από μια παρέα παραγόντων της εστίασης και γόνων μεγαλοεπιχειρηματιών σε πολυτελές ξενοδοχείο στα δυτικά της πόλης, το «ψάρι στη Θεσσαλονίκη βρωμάει από το κεφάλι». Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κουλτούρα ασυδοσίας που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των τοπικών ελίτ –του θεάματος, της διασκέδασης, του επιχειρείν– και η οποία θρέφεται από το καθεστώς ατιμωρησίας που έχει διασφαλίσει για την ζωή της. Η κουλτούρα αυτή έχει ενισχυθεί θεαματικά τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς η πόλη βάφτισε μοντέλο ανάπτυξης μια βιομηχανία διασκέδασης που ήθελε να μεταβάλει κάθε Σαββατοκύριακο στις «τελευταίες ημέρες της Πομπηίας», σημειώνεται σχετικά.

Το δημοτικό σχήμα σχολιάζει δεικτικά ότι η «η περιβόητη «Θεσσαλονίκη που ποτέ δεν κοιμάται», και οι επισκέπτες την προτιμούν, γιατί, όπως είπε κι ένας δήμαρχός της, έρχονται για να βγάλουν γούστα».

Φυσικά, προσθέτει το δημοτικό σχήμα, «όλη αυτή η ηδονοθηρία, ο παρτακισμός, το πλαίσιο του εύκολου πλουτισμού και η αντίληψη πως μια κοινωνία μπορεί να «κόψει δρόμο» προς την ευημερία όντας μακριά από τις κλασικές ποιότητες της παιδείας, του πολιτισμού και της πολιτικής -μόνο και μόνο επειδή έχει καλές επιδόσεις στον παρασιτισμό- πού θα μπορούσαν να καταλήξουν, αν όχι στην αποτρόπαια χρήση και κατανάλωση ανθρώπων, σε βιασμούς και σωβινιστικές συμπεριφορές;».

Καταληκτικά το δημοτικό σχήμα «Μένουμε Θεσσαλονίκη» σημειώνει ότι «τα περιστατικά αυτά δεν «έτυχαν», είναι γνήσια συμπτώματα του καθεστώτος που κυβερνάει και βασιλεύει στην πόλη τις τελευταίες δεκαετίες».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΊΟΥ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.