, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μία συγκέντρωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Πέπμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στις 15:30, μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης αλλά και άτομα από τον ευρύτερο χώρο της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, στη δυτική Θεσσαλονίκη, με αφορμή κλήση μέλους του Κοινωνικού Ιατρείου να καταθέσει στο πλαίσιο ΕΔΕ της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

«Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης κλήθηκε να καταθέσει την Πέμπτη 23/5/2024 στην Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση που διενεργεί η ΓΑΔΘ για τον τραυματισμό διαδηλώτριας από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της πορείας στις 28/2/2024 που έγινε στη μνήμη των 57 νεκρών από το δυστύχημα- κρατικό έγκλημα των Τεμπών.

Εκφράζουμε, τις επιφυλάξεις μας για τις Π.Δ.Ε., τις Ε.Δ.Ε. και τις λοιπές ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για αυτού του είδους τις βαρβαρότητες που έχουν διαπραχθεί από μέλη της και στο παρελθόν και ελπίζουμε η συγκεκριμένη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση που θα διεξαγάγει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να αποδώσει – για αυτή την φορά τουλάχιστον – ευθύνες.

Δηλώνουμε ακόμη μία φορά πως η ΕΛ.ΑΣ ακολουθεί πρακτικές που είναι επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή.

Καλούμε κάθε κάτοικο και συλλογικότητα της πόλης καθώς και τα ΜΜΕ να παρευρίσκονται έξω από το κτίριο της ΓΑΔΘ, Μοναστηρίου 326, την Πέμπτη 23/5/24 στις 4μμ, την ώρα που θα γίνεται κατάθεση από μέλη του ΚΙΑ, για να απαιτήσουμε όλοι και όλες μαζί την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών των αξιόποινων πράξεων.

Πρέπει επιτέλους να πάψει η αστυνομία να αποτελεί απειλή για την κοινωνία της πόλης!».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.