, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μητέρα έδωσε ζωή στο παιδί της για 2η φορά με το μισό της ήπαρ – Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου

Συγκίνηση προκαλεί η ανάρτηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τη μητέρα που έδωσε ζωή για 2η φορά στον μονάκριβο γιο της μετά από μεταμόσχευση ήπατος.

Μετά από μία ανάρτηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο facebook έγινε γνωστή η ιστορία του μικρού Γιώργου. «Ίσως η πιο συγκινητική ιστορία που έχω ακούσει. Η κυρία είναι η μητέρα του μικρού Γιώργου. Ο Γιώργος σε ηλικία 30 ημερών διαγνώστηκε με «ατρησία χοληφόρων αγγείων» στο ήπαρ. Η μητέρα του του έδωσε το μισό της ήπαρ και σήμερα ο Γιώργος είναι ένα υγιές αγοράκι 7 ετών», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα μοιράστηκε βίντεο στο οποίο η μητέρα ακούγεται να λέει: «Έδωσα ζωή για 2η φορά ζωή στο παιδί μου».

Η ανάρτηση Χατζηδάκη για τον μικρό Γιώργο και τη μεταμόσχευση ήπατος
Ανάρτηση έγινε και από τον Κωστή Χατζηδάκη, υπουργό Εθνική Οικονομίας & Οικονομικών σε μία προσπάθεια για να στηριχθούν οι δωρεές οργάνων.

«”30 ημέρες αφού γεννήθηκε, ο 7χρονος σήμερα Γιώργος διαπιστώθηκε ότι είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι του. Η “ατρησία χοληφόρων αγγείων” επέβαλε να γίνει μεταμόσχευση. Η μητέρα του τού έδωσε το μισό της συκώτι και όπως λέει η ίδια, χάρη στην πετυχημένη μεταμόσχευση, “έδωσε για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί της”. Αχ, αυτές οι μανούλες! Γνώρισα τη μητέρα, το παιδί και την ιστορία, στην εκδήλωση του Συλλόγου “ΗΠΑΡχω” των ηπατομεταμοσχευθέντων. Φοβερά συγκινητικό! Εδώ μιλάμε για τον πυρήνα της ανθρωπιάς και της αγάπης! Εδώ μιλάμε για ήρωες της ζωής! Και το παιδί και η μητέρα και οι γιατροί που έδωσαν και κέρδισαν αυτή τη μάχη. Εδώ είναι, επίσης, που η Πολιτεία πρέπει να θέτει σωστές προτεραιότητες. Τον Μάρτιο του 2023, η Πολιτεία θέσπισε νέο, σύγχρονο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις. Οι μεταμοσχεύσεις πλέον ήπατος καλύπτονται με 85 χιλιάδες ευρώ, αντί για 15 χιλιάδες που ήταν προηγουμένως. Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων έχουν προχωρήσει 28 προσλήψεις, ενώ παράλληλα προχωρεί κι ο θεσμός των συντονιστών για τις μεταμοσχεύσεις. Και στο Ωνάσειο, από το τέλος του 2024, θα προχωρούν και μεταμοσχεύσεις ήπατος. Εννοείται ότι ως Υπουργείο Οικονομικών έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε με σεβασμό σε αυτές τις μάχες για τη ζωή. Και να δίνουμε την αντίστοιχη προτεραιότητα. Σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Τα οφείλουμε σε κάθε Γιώργο, σε κάθε μητέρα και πατέρα και σε όλους τους γιατρούς, που δίνουν αυτές τις σπουδαίες μάχες ζωής!», έγραψε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.