fbpx

, Παρασκευή
26 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Μύκονος: Ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες στο Κέντρο Υγείας – Ένα μόνον ασθενοφόρο

Η Μύκονος αποτελεί προορισμός must του καλοκαιριού και κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες. Όμως αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα στο κομμάτι της περίθαλψης.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα σε μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, αφού το Κέντρο Υγείας του νησιού λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων.

Ειδικότερα, δεν διαθέτει ορθοπεδικό (παρόλο που τα τροχαία ατυχήματα με μηχανάκια και γουρούνες είναι καθημερινό φαινόμενο), ΩΡΛ, παιδίατρο και δερματολόγο, ενώ αυτή την περίοδο δεν υπάρχει ούτε καρδιολόγος, καθώς απουσιάζει με αναρρωτική άδεια.

Παράλληλα, το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα υπολειτουργούν τις βραδινές ώρες ή κάποιες φορές δεν λειτουργούν καθόλου. Επάρκεια υπάρχει μόνο σε νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν όλες τις βάρδιες. Το Κέντρο Υγείας διαθέτει τρία ασθενοφόρα αλλά υπάρχει πλήρωμα μόνο για το ένα, με συνέπεια τα άλλα δύο να κάθονται.

mykonoslive.tv

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.