12:37, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα  διακίνησης ναρκωτικών

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυκόνου, εξάρθρωσαν κύκλωμα που έριχνε κοκαΐνη, παραισθησιογόνα χάπια και κάνναβη, στα στέκια του νησιού, περνώντας χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και έναν ακόμη αλλοδαπό για απόπειρα προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες ενώ κατασχέθηκαν 437 ναρκωτικά δισκία XTC, 220,3 γραμμάρια κοκαΐνη, 270,9 γραμμάρια μεθαμφεταμίνη, 159,4 γραμμάρια κάνναβη.Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυκόνου, κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τη δράση του κυκλώματος μετά από πληροφορίες. Από παρακολούθηση και επεξεργασία του προανακριτικού υλικού, προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι είχαν οργανωθεί σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους (προμηθευτής με αρχηγικό ρόλο και διακινητές) και προέβαιναν σε διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί, με μικροσυσκευασίες, σε ενδιαφερομένους χρήστες.

Για τη σύλληψη του κυκλώματος, οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, οι οποίοι, αφού σκιαγράφησαν την κινητικότητα των δραστών, προχώρησαν στον εντοπισμό και την επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους , τη στιγμή που μετακινούνταν σε νέο κατάλυμα, προκειμένου να αποκρύψουν τα ίχνη τους.Στη διάρκεια της έρευνας συνελήφθη ο τέταρτος αλλοδαπός ο οποίος προσήλθε κατόπιν προκαθορισμένης συνάντησης στο σημείο σκοπεύοντας να αγοράσει ναρκωτικά από τους διακινητές. Στην κατοχή του βρέθηκαν -0,5- γραμμ. κοκαΐνη, -3,7- γραμμ. κάνναβη, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 437 ναρκωτικά χάπια XTC με απεικόνιση νεκροκεφαλής, τριμμένα δισκία XTC σε σκόνη βάρους 91,8 γραμμ., 72 γραμμ. ναρκωτικής ουσίας 2 c – b, κοκαΐνη 219,8 γραμμ., 270,9 γραμμ. κρυσταλλική θαμφεταμίνη (MDMA), 55,7 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μοτοσυκλέτα για τη μεταφορά των ναρκωτικών, τρία κινητά τηλέφωνα και 2.370 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.